Ιατρική Στήλη

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 21:02

Συνεχίζουν με το ίδιο ωράριο τα φαρμακεία

Τη συνέχιση του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Λάρισας μέχρι νεωτέρας

αποφάσισε η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας στη συνεδρίαση του προηγούμενου Σαββάτου, επικαλούμενη την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το θέμα της τροποποίησης του ωραρίου με αφορμή τo lockdown που ισχύει από το προηγούμενο Σάββατο θα επανεξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 14/ 11/2020, στην οποία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, θα συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι που κρίνονται σημαντικές, όπως οι ανάγκες των ασθενών, η λειτουργία των ιατρείων της πόλης, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της πανδημίας και η επάρκεια του αριθμού των φαρμακείων κατά τις απογευματινές ώρες σε κάθε περιοχή. «Η ασφάλεια των συναδέλφων στην απαιτητική αυτή συγκυρία την οποία αντιμετωπίζουμε, η ενότητα του κλάδου τώρα και στο μέλλον και η βιωσιμότητα όλων των φαρμακείων αποτελούν προτεραιότητες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Νοικιάζει νέες αποθήκες η 5η ΥΠΕ

Επεκτείνονται οι αποθήκες της 5ης Υ.ΠΕ. στο 5ο χιλ. της Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας μετά την απόφαση του διοικητή Φώτη Σερέτη να προχωρήσει σε μίσθωση και νέου χώρου συνολικής δαπάνης 21 χιλιάδων ευρώ για έναν χρόνο δίπλα στις υπάρχουσες αποθήκες της Υγειονομικής Περιφέρειας. Η μίσθωση νέων αποθηκευτικών χώρων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες αποθήκευσης των μέσων ατομικής προστασίας για τον COVID-19.


Αιτήσεις για αποκλειστικές νοσοκόμες

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την ένταξή τους στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων του Υπουργείου Υγείας απευθύνει ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Φώτης Σερέτης. Οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται από 16-11-2020 έως και 04-12-2020, είτε με αυτοπρόσωπη επίδοση στα γραφεία της 5ης Υ.ΠΕ. (ώρες προσέλευσης από 10.00 π.μ. έως 13.00), είτε με αποστολή συστημένης επιστολής στην Ταχ. Διεύθυνση: 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Περιοχή Μεζούρλο, 41110, Λάρισα (υπόψη κας Μπαντούκα Μαρίνας, τηλ. επικ.: 2413-500.858). Με την ένδειξη «για εγγραφή στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων». Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και τις 04-12-2020. Επισημαίνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος/-η μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική μεταξύ των τριών (3) επιλογών που θα δηλώσει αρχικά στην αίτηση. Σημειώνεται ότι η διάθεση των αποκλειστικών νοσοκόμων στους ασθενείς γίνεται μόνο από τον ονομαστικό πίνακα, με τη σειρά αναγραφής τους σε αυτόν και μέχρι εξάντλησης του πίνακα (κυκλική διάθεση-rotation), προκειμένου όλοι οι αναγραφόμενοι να πραγματοποιούν τον ίδιο αριθμό ημερομισθίων. Παραβίαση της σειράς γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση προσωπικής επιλογής του ασθενή σε συγκεκριμένο πρόσωπο, η οποία δηλώνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης. Προϋπόθεση αποτελεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να περιλαμβάνεται στον ονομαστικό πίνακα του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής και να είναι διαθέσιμο.


Εξειδικευμένη Ομάδα Λοιμώξεων 5ης ΥΠΕ

Συγκροτήθηκε με απόφαση του διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., Φώτη Σερέτη, Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΕΟΕΛ) με σκοπό την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου των λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία των ασθενών στους Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, της 5ης Υ.ΠΕ. Στην ομάδα συμμετέχουν οι:
* Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος του Π.Γ.Ν. Λάρισας ως πρόεδρος.
* Άγγελος Στέφος, επιμελητής Α’, παθολόγος, με εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
* Σάρρα Γεωργιάδου, επιμελήτρια Β’ Παθολογίας με εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
* Παραφόρου Θεονίκη, συντονίστρια δ/ντρια Αναισθησιολογίας της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Τρικάλων.
* Καρβουνιάρης Μάριος, διευθυντής ΕΣΥ, παθολόγος Μ.Ε.Θ. - λοιμωξιολόγος του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
* Χατζή Μαρία, Π.Ε. νοσηλεύτρια, προϊσταμένη του τμήματος Λοιμωδών του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
* Καράβα Ελένη, προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 5ης Υ.ΠΕ.
* Στέλλα Τσούτσα, ΤΕ Νοσηλευτικής, μέλος Ν.Ε.Λ. του Γ.Ν. Λάρισας.
* Χατζηβάσιου Ασημίνα, ΤΕ Νοσηλευτικής, Ν.Ε.Λ. μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
Η ΕΟΕΛ έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και το έργο τους είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και ελέγχου για τον περιορισμό της διασποράς του SARS-CoV-II στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Βασικές αρμοδιότητες είναι η εκπαίδευση προσωπικού νοσοκομείων αρμοδιότητας της Υ.ΠΕ., η επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και ελέγχου και των επιτροπών λοιμώξεων των μονάδων υγείας, η παρέμβαση με επιτόπιες επισκέψεις για τη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και oξέων συμβάντων.
Η δράση της ΕΟΕΛ είναι απαραίτητο να γίνεται με επιτόπιες επισκέψεις στα νοσοκομεία και στις λοιπές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.

 

IATRIKH STHLH

Ισχυρό αποδεικνύεται το δίδυμο Γρηγόρη Βλαχάκη-Χάρη Τσιλιάκου στο Γενικό Νοσοκομείο, που ανταποκρίνεται πλήρως στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Ανταποκρίνεται τόσο καλά σαν να ήταν νοσοκομείο αναφοράς, έλεγε προ ημερών ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Φώτης Σερέτης επισκεπτόμενος το νοσοκομείο για να αποκτήσει εικόνα για τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν μετά την πρόσκλησή του για αύξηση των δυνατοτήτων νοσηλείας ασθενών.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass