Ανησυχία για τα κρούσματα στα Δημοτικά Σχολεία

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ -ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2020 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Την ώρα που σε όλη τη χώρα έχει επιβληθεί απαγορευτικό λόγω της εκθετικής αύξησης

κρουσμάτων κορονοϊού και Γυμνάσια-Λύκεια και Πανεπιστήμια έχουν κλείσει και προχωρούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η ανησυχία για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, εντείνεται. Χθες στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στο κέντρο της πόλης, καθώς τέσσερα τμήματά του βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων σε μαθητές, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη επέστρεψε στην τάξη ένα τμήμα της έκτης δημοτικού που βρισκόταν σε αναστολή τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα τα τμήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου (συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου) που βρίσκονται σε αναστολή είναι το Γ2 από τις 10 Νοεμβρίου, το Ε1 από τις 9 έως και τις 17 Νοεμβρίου και από χθες έκλεισαν και τα τμήματα ΣΤ2 και Ε2 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου.
Το διαδοχικό κλείσιμο τμημάτων του σχολείου θορύβησε αρκετούς γονείς που επικοινώνησαν με την «Ε», ζητώντας να μάθουν γιατί η σχολική μονάδα δεν κλείνει ενώ έχει τόσα κρούσματα. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Εύη Λογαρά, το σχολείο, όπως και κάθε σχολική μονάδα, ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο και για να κλείσει σύμφωνα με όσα ορίζει θα πρέπει το 50% των τμημάτων του να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Το σχολείο είναι 12/θέσιο, γεγονός που σημαίνει ότι θα έκλεινε μονάχα στην περίπτωση που 6 τμήματα δε λειτουργούσαν.
«Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία. Το σχολείο ακολουθεί όλες τις οδηγίες και τα τμήματα κλείνουν ακριβώς επειδή είμαστε πολύ προσεκτικοί και διερευνούμε τι συμβαίνει σε κάθε απουσία παιδιού. Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους μας. Στο σχολείο μας από τα 215 παιδιά, 106 παιδιά βρέθηκαν εκτός σχολείου. Τα 31 απουσιάζουν είτε λόγω φόβου, είτε επειδή οι γονείς έχουν άνθρωπο από ευπαθή ομάδα μέσα στο σπίτι ή ανήκουν οι ίδιοι και προσπαθούν να προστατευθούν. Καθημερινά καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για να τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία των παιδιών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο αυτό, τίθενται και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία που εξαρχής είχε τονιστεί ότι δεν επαρκεί για τις ανάγκες των σχολείων και τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Όσον αφορά το προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Θωμά Δαούλα και τη διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, όλο το προσωπικό των δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έκλεισαν, αλλά και των ΚΔΑΠ μεταφέρθηκαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Κρατήσαμε από ένα άτομο ως προσωπικό ασφαλείας στις κλειστές μονάδες και διαθέσαμε το υπόλοιπο προσωπικό όπου μας ζητήθηκε. Προσπαθούμε να καλύπτουμε όλα τα αιτήματα δεδομένης της δύσκολης κατάστασης, αλλά από αυτό το προσωπικό περίπου 10 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα ή νοσούν από κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση κάνουμε τα πάντα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα που έχουμε από τα σχολεία. Όσον αφορά τα τεστ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, επαναφέρει το αίτημα για δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία που υπάρχουν κρούσματα και σημειώνει: «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά δυστυχώς βλέπουμε να μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας.
Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Kάθε φορά που βρίσκεται θετικός ένας μαθητής, πρέπει να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος και στην εκπαιδευτικό, ενώ αν βρεθεί θετικός ένας εκπαιδευτικός, πρέπει να γίνονται δωρεάν τεστ στους μαθητές του τμήματος και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass