Εντονη ανησυχία για «μπαράζ» κρουσμάτων στην Ελασσόνα

2 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Κ.Ε.Π. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: «ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2020 15:09

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός, μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας «καραντίνας»,

στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή από την εμφανή αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην επαρχία Ελασσόνας. Όπως έγινε γνωστό, χθες επιβεβαιώθηκαν επίσημα 2 κρούσματα σε εργαζόμενους υγειονομικούς του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και έναν «θετικό» κρούσμα σε υπάλληλο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Ελασσόνας. Ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στους αντίστοιχους χώρους από συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας και οι ανάλογες ιχνηλατήσεις από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανησυχία που προέρχεται και από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που καθημερινά πραγματοποιούνται τόσο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όσο και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ανεύθυνες συμπεριφορές, ακόμη και αυτήν τη δύσκολη περίοδο, σε θέματα πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.
Η «Ε» επικοινώνησε χθες το βράδυ με την υπεύθυνη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, κ. Γαρυφαλλιά Ρέικου - Καφφέ, που δεν έκρυψε την ανησυχία της για την άσχημη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, «καταθέτοντας» ακόμα μια κρίσιμη παράμετρο του θέματος:
«Παρατηρούμε ιδίως το τελευταίο 5νθήμερο μια μεγάλη αύξηση των θετικών κρουσμάτων, που μας ανησυχεί. Η διασπορά του ιού υπάρχει και στην επαρχία μας. Υπάρχουν πολίτες με συμπτώματα, που ...δεν τηρούν την καραντίνα! Έρχονται στο Κέντρο Υγείας, υποβάλλονται στο τεστ και έως ότου ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του τεστ, κυκλοφορούν ελεύθερα, στην αγορά, στην πόλη, με γνωστούς και φίλους. Και ο ιός ...διασπείρεται. Όταν λέμε καραντίνα, εννοούμε καραντίνα! Πρέπει και είναι ανάγκη όλοι να λειτουργούμε υπεύθυνα...».
Τέλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, υπενθυμίζοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνούν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού. Είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε να περιορίσουν όλοι τις επαφές τους αυστηρά μόνο με το στενό οικογενειακό περιβάλλον και να μετακινούνται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, όπως για είδη πρώτης ανάγκης, για επίσκεψη σε γιατρό κ.λπ.».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass