Μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 16:50

Μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού στο στρατιωτικό προσωπικό ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) με έγγραφό της προς τον ανώτατο διοικητή Φρουράς Λάρισας, Αρχηγό ΤΑ.  Με αφορμή οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, σχετικά με την κατάταξη οπλιτών η ΕΣΠΕΛ σημειώνει πως «σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, όσοι στρατεύσιμοι προσέρχονται για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών, θα υποβάλλονται σε γρήγορο έλεγχο Rapid Test Covid-19 και εφόσον υφίσταται θετική διάγνωση, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο, μέχρι και την ίασή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ως προκαθορισμένος χώρος φιλοξενίας - ίασης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων οπλιτών θητείας του Σ.Ξ με COVID-19 για τη Φρουρά Λάρισας, ορίσθηκε εγκατάσταση που εδρεύει στο 730 ΤΜΧ (Αμπελώνα Λάρισας). Δεδομένου της κρισιμότητας της κατάστασης, εν μέσω πανδημίας, η προαναφερθείσα εγκατάσταση απαιτείται να εξασφαλίζει την απαιτούμενη υγειονομική περίθαλψη των κρουσμάτων και η λειτουργία της, να αποτρέπει την εξάπλωση του κορονοϊού (Covid-19).
Κατόπιν των παραπάνω και προς αποφυγή παραλείψεων που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού μας, προτείνεται η εξέταση εφαρμογής των παρακάτω μέτρων: Τη διαχείριση των κρουσμάτων, βάσει του Πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Την οργάνωση διαμονής (κατάκλιση, σίτιση, ελεύθερος χρόνος) των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, θέτοντας κανόνες αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, στο υπόλοιπο προσωπικό του Στρατοπέδου. Την οργάνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - νοσηλείας (με τη συνδρομή ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού). Τον ορισμό του προσωπικού, στο οποίο θα ανατεθεί η εποπτεία λειτουργίας στέγασης των ύποπτων κρουσμάτων. Διάθεση του απαιτούμενου εξοπλισμού (στολές, μάσκες, γάντια) στο προσωπικό που θα επισκέπτεται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα» καταλήγει η ΕΣΠΕΛ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass