«Τσίμπησαν» ξανά τα κρούσματα

129 ΝΕΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 268 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΣΤΟΝ ΚΥΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟ- RAPID TESTS ΞΑΝΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ (ΘΕΤΙΚΟ 1 ΣΤΑ 10 ΔΕΙΓΜΑΤΑ), ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 21:02

Καθησυχαστικοί για την πορεία της νόσου και τη διασπορά της στη Λάρισα εμφανίζονται

μέλη της Ιατρικής κοινότητας, παρά το γεγονός ότι μετά από συνεχή μείωση τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε εκ νέου χθες με την τιμή του να διπλασιάζεται συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα.
Συνολικά 129 νέα κρούσματα καταγράφθηκαν χθες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ στη Λάρισα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 48,1% των συνολικών 268 κρουσμάτων στη Θεσσαλία. Με τα 129 κρούσματα η Λάρισα μαζί με τη Θεσσαλονίκη των 607 κρουσμάτων και την Περιφέρεια Αττικής με τα 401 κρούσματα είναι οι τρεις περιοχές της χώρας με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και με τη Μαγνησία να βρίσκεται για μία ακόμα ημέρα σε υψηλά επίπεδα και κοντά σε τριψήφιο αριθμό.
Συγκεκριμένα στη Μαγνησία καταγράφθηκαν το τελευταίο 24ωρο 93 νέα κρούσματα (34,7%), ενώ 25 κρούσματα καταγράφθηκαν στην Π.Ε. Καρδίτσας 9,3%) και 21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων (7,8%), που επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα καταγραφής νέων κρουσμάτων μετά τον προχθεσινό αριθμό των 80 κρουσμάτων.
Σταθερά ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της πόλης με τις εφημερίες να τα οδηγούν σε οριακά επίπεδα λειτουργίας. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που εφημέρευε χθες, το απόγευμα υπήρχαν δύο κενά κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 40 κρεβάτια στις πτέρυγες για περιστατικά ήπιας νοσηλείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εφημερίας, ενώ χωρίς κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ και με 37 κενά κρεβάτια στις πτέρυγες για περιστατικά με ήπια συμπτωματολογία ξεκινά σήμερα την εφημερία του το Γενικό Νοσοκομείο.
Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Κλινική ANIMUS-ΚΥΑΝΟΥΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ κάνοντας χρήση Κοινής Υπουργικής Απόφασης αύξησε τις κλίνες της ΜΕΘ από πέντε σε επτά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η κλινική αποφασίζει να διαθέσει επιπλέον δύο κλίνες ΜΕΘ, δίνοντας τελικώς τις 6 από τις συνολικά 7 κλίνες της ΜΕΘ που διαθέτει, για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλαίσιο πάντα της αγαστής συνεργασίας και του κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19» για να καταλήξει: «Η Γενική Κλινική ANIMUS-ΚΥΑΝΟΥΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ, πέραν των κλινών ΜΕΘ, έχει παραθέσει την πλειοψηφία των κλινών της για τις ανάγκες του Δημοσίου Συστήματος Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, νοσηλεύοντας περιστατικά που δεν έχουν προσβληθεί από Covid-19. Ρητώς αναφέρουμε ότι τον κεντρικό σχεδιασμό του υγειονομικού έργου, είτε υπό καθεστώς συνεργασίας, είτε υπό καθεστώς επίταξης ιδιωτικών κλινικών, τον έχει αποκλειστικά και μόνο η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ως εκ τούτου συνεχίζουμε να παραμένουμε στη διάθεσή της για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει έως και το πέρας της πανδημίας».ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Στο Λιβάδι Ελασσόνας, στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και στην πόλη της Καρδίτσας από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. (στον χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης στον περιφερειακό) συνεχίζονται σήμερα οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through testing», από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους. Τα «Drive through testings» δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους. Εν τω μεταξύ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επισκέφτηκε χθες τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης όπου διεξήχθησαν οι drive through έλεγχοι για τους πολίτες της Λάρισας και δήλωσε: «Πρόκειται για μια δράση πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας. Οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που βοηθά τους επιδημιολόγους στις μελέτες τους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του ιού στην κοινότητα και να δίνουν σαφέστερες οδηγίες. Η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν. Ο ρυθμός διάδοσης του ιού έχει μειωθεί, αλλά παραμένει ισχυρή η πίεση στα Νοσοκομεία».ΘΕΤΙΚΟ 1 ΣΤΑ 10
Σε συνολικό αριθμό 478 δειγμάτων καταγράφηκαν 47 θετικά κρούσματα Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη και πρόκειται για 26 άντρες και 21 γυναίκες. Από τα 47 θετικά κρούσματα, 25 προέρχονται από ενδοοικογενειακή μετάδοση, ενώ 2 είναι ήδη γνωστά κρούσματα που προσήλθαν στη δειγματοληψία για επανέλεγχο. Όλα τα κρούσματα έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass