Προβληματισμός στο Λιβάδι για τα 16 «θετικά»

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ RAPID TESTS 186 ΑΤΟΜΑ -«ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ» -«ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 15:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Σειρά της ορεινής κοινότητας Λιβαδίου Ελασσόνας για τα Rapid Tests και δεκάδες Λιβαδιώτες

πήραν μέρος χθες στους δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μεγάλη η προσέλευση στην όλη διαδικασία, με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφάλειας (...δεν πέρασε απαρατήρητο), κάτω από μια φθινοπωρινή λιακάδα. Κάποιοι πιο ανήσυχοι, κάποιοι θορυβημένοι, κάποιοι φοβισμένοι, κάποιοι πιο ψύχραιμοι. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα και έφεραν μάλλον προβληματισμό και ανησυχία. Σε συνολικό αριθμό 186 δειγμάτων καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα Covid-19 (...ποσοστό 8,6 %). Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 68 έτη και πρόκειται για 7 άνδρες και 9 γυναίκες, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για τον επανέλεγχό τους με τη μέθοδο PCR.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Κοινότητας Λιβαδίου: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Δήμο Ελασσόνας και όλους όσοι μεσολάβησαν για την ανταπόκριση στο αίτημά μας! Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχαζόμαστε με κανένα ποσοστό. Συνεχίζουμε αυστηρά να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας. Μένουμε όλοι σπίτια μας!».
Πάντως, πέρα από τον προβληματισμό στην ορεινή κοινότητα και όχι μόνο, υπάρχουν σοβαρές «φωνές» που κάνουν λόγο για αδιαφορία για τα περιοριστικά μέτρα, με τον κόσμο να κυκλοφορεί κάποιες μέρες σα να μην «τρέχει» τίποτα.
Δεν περνά απαρατήρητο πως αρκετοί κάτοικοι του Λιβαδίου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και αρκετοί άλλοι βρίσκονται σε «καραντίνα» μέσα στο σπίτι τους. Ακόμη, δυστυχώς, η ορεινή κοινότητα ήδη έχει καταγράψει και θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού!
Τέλος, έκκληση προς τους Λιβαδιώτες για συνεχή και πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας απευθύνει ο γνωστός πανεπιστημιακός Λιβαδιώτης Γιώργος Συνεφάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει, ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος:
«Το χθεσινό 8,6% στα τεστ δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό.
Φυλαγόμαστε παιδιά. Πολύ!
Ο καθαρός αέρας και το τσίπουρο... δε διώχνουν τον κορονοϊό.
Συμπατριώτες, δεν παίζουν με τα θέματα υγείας. Είναι θέμα αυτοπροστασίας και σεβασμού προς τους άλλους...».
Όπως και να ’χει, ο προβληματισμός και η ανησυχία ήδη έχει κυριεύσει την κλειστή κοινωνία της κοινότητας του Λιβαδίου αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, και βέβαια δε δικαιολογείται από κανέναν τυχόν αδιαφορία, επανάπαυση και εφησυχασμός, αλλά και ανεύθυνες συμπεριφορές όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass