Πράσινη μετακίνηση στο κέντρο της Λάρισας

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ -ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΒΑΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 21:02

Της Λένας Κισσάβου

Δέκα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες που θα σταθμεύσουν

τα αυτοκίνητά τους στα περιφερειακά πάρκινγκ της πόλης, προτίθεται να προμηθευτεί ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο ανάπτυξης μιας «Πράσινης μετακίνησης», όπως ανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, με θέμα τα επόμενα βήματα του ΣΒΑΚ στη Λάρισα.
Ο κ. Καλογιάννης αναφερόμενος τόσο στα μελλοντικά έργα του ΣΒΑΚ, όσο και στις παράλληλες παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Λαρισαίων στην ίδια φιλοσοφία της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ανακοίνωσε «την κατάθεση μελέτης προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία της Λάρισας». Επίσης όσον αφορά το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στον κεντρικό πυρήνα της Λάρισας δήλωσε πως «θα προσφέρεται δωρεάν για οχήματα ΑμεΑ», ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου πέντε αξονικών ποδηλατοδρόμων που θα καλύπτουν την πρόσβαση όλων των συνοικιών της Λάρισας με το κέντρο και αντίστροφα και παράλληλα θα συνδέουν και τις συνοικίες μεταξύ τους.
«Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, στο πλαίσιο της οποίας προσπαθούμε να βάλουμε τα αυτοκίνητα στη «θέση τους» και να δώσουμε χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στόχος είναι να ελευθερώσουμε χώρο, να τον δώσουμε στους πολίτες, αλλάζοντας την εικόνα ενός πυκνοδομημένου αστικού περιβάλλοντος...» δήλωσε ο δήμαρχος.
Αναλυτικότερη παρουσίαση των επόμενων έργων στη Λάρισα που εντάσσονται στο ΣΒΑΚ, έκανε χθες ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος κ. Χρ. Ριζομυλιώτης.
Επικεντρώνοντας στα βασικά σημεία του, το σχέδιο περιλαμβάνει «δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ροών πεζών και ποδηλάτων (ποδηλατόδρομοι κ.ά.), σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο με 650 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης, 470 θέσεις μακροχρόνιας στάθμευσης και ηλεκτρονικά παρκόμετρα, ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων κύριων δρόμων (Φαρσάλων, Καρδίτσης, Γεωργιάδου, Σαρίμβεη κ.ά.) με βιοκλιματική προσέγγιση, προσβάσεις για ΑμεΑ, κυκλικούς κόμβους, διάνοιξη της οδού Καλλιθέας και σύνδεσή της με τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, δημιουργία λωρίδων κίνησης λεωφορείων κ.ά.».ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Εντονο ήταν το ενδιαφέρον από τους φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση, καταθέτοντας σειρά ερωτήσεων για τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, αλλά και προτάσεις, οι οποίες καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη, από τη Δημοτική Αρχή.
Μεταξύ αυτών ήταν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας, της Ενωσης Ξενοδόχων Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, του ΚΕΘΕΑ Έξοδος, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων νομού Λάρισας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, των Ενεργών Πολιτών, του ΟΑΕΔ Λάρισας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, της ΔΗΚΕΛ, Επαγγελματικών Συλλόγων, και πολλών κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass