Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκληση Αννας Βαγενά για άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 16:30

Επιστολή-έκκληση προς την κυβέρνηση απευθύνει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά σχετικά με την κατάσταση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας. Επιπλέον, δηλώνει ότι προτίθεται να καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.
«Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε κάθε μέρα την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία μας λόγω της πανδημίας.

Πρέπει να ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Επίταξη της ιδιωτικής κλινικής «Ιασώ Θεσσαλίας» για περιστατικά Covid-19. Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, η εν λόγω κλινική διαθέτει δέκα με δώδεκα κλίνες ΜΕΘ. Διαθέτει όμως και πολλές κλίνες εκτός ΜΕΘ, στις οποίες θα μπορούσαν να νοσηλευτούν ασθενείς με Covid-19 σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία μας, έτσι ώστε ενδεχομένως να αποφύγουν τη διασωλήνωση. Άλλωστε, στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για επίταξη, αλλά για αναγκαστική ενοικίαση με το αζημίωτο. Σε καταστάσεις πολέμου, όπως είναι αυτός ο υγειονομικός πόλεμος που έχουμε τώρα, δεν υπάρχουν ασθενείς Α και Β κατηγορίας. Όταν κάθε μέρα χάνονται ανθρώπινες ζωές, είναι εγκληματικό να επιλέγουμε ασθενείς για τις ιδιωτικές κλινικές και ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται με αναπνευστήρες στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Να προσληφθούν άμεσα μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και να αρχίσει η ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους, ώστε να στελεχώσουν τις ΜΕΘ. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αποτελεί εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση οφείλει να προνοεί για τέτοια θέματα και όχι να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Αν αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο, τώρα θα είχαμε επαρκή αριθμό εκπαιδευμένων γιατρών και νοσηλευτών. Να βγουν άμεσα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να γίνουν απευθείας αναθέσεις για προμήθεια υγειονομικού υλικού και ιατρικών μηχανημάτων. Αυτήν τη στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν έχει υλικά. Τόσες και τόσες σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει με πρόσχημα την πανδημία, ας γίνουν και κάποιες όχι σκανδαλώδεις, αλλά απολύτως απαραίτητες.
Αυτά τα μέτρα θεωρώ πως είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι θέματα που συζήτησα με τους υπεύθυνους των δύο νοσοκομείων μας, γιατρούς και διοικητικούς. Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την Υγεία είναι χρήματα που σίγουρα δεν θα πάνε χαμένα, όπως π.χ. τα 500.000 ευρώ που δόθηκαν για τον πλωτό φράχτη στο Αιγαίο, που θα συγκρατούσε τους πρόσφυγες. Αλήθεια, ποιος το θυμάται πια αυτό; Είναι χρήματα που ο φορολογούμενος πολίτης δικαιούται να επιστρέψουν σε αυτόν. Άλλωστε, όπως μας προειδοποιούν οι επιστήμονες, το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι, δυστυχώς, πιθανόν να έρθει μέσα στον χειμώνα. Ας μην περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια το εμβόλιο, που όλοι ευχόμαστε να έρθει γρήγορα και να είναι αποτελεσματικό. Η κυβέρνηση ας μην επενδύει στην ελπίδα του κόσμου για αυτό, ας ενεργήσει άμεσα. Η κατάσταση στην πόλη μας, στην περιοχή μας είναι πολύ σοβαρή. Κάθε μέρα κινδυνεύουν και χάνονται ανθρώπινες ζωές. Κάνω έκκληση στους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάνω έκκληση στους κυβερνητικούς βουλευτές να υποστηρίξουν τα αιτήματά μου. Δεν είναι προσωπικά αιτήματα, είναι τα αγωνιώδη αιτήματα του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα