«Καμπανάκι» για την Ελασσόνα το 54,69% των «θετικών»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2020 15:08

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Ηχηρό «καμπανάκι» για την Ελασσόνα και εμφανής η εύλογη ανησυχία του κόσμου για το ενδεικτικό 54,69%

των θετικών στον ιό Covid-19. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) χθες ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, και μετά από σχετική επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, μετά από δειγματοληψία μοριακού ελέγχου σε συμπτωματικούς, αλλά και από ιχνηλατήσεις στο Κ.Υ. Ελασσόνας τις τελευταίες 5 ημέρες (...Τετάρτη 25 Νοεμβρίου – Δευτέρα 30 Νοεμβρίου), στα 64 δείγματα που ελήφθησαν βρέθηκαν 35 «θετικά» (ποσοστό 54,69 %) στον κορονοϊό!
Αναλυτικά: Την Τετάρτη 25/11 βρέθηκαν 9 θετικά από τα 12 δείγματα, την Πέμπτη 26/11 βρέθηκαν 2 θετικά από τα 13 δείγματα, την Παρασκευή 27/11 βρέθηκαν 16 θετικά από τα 23 δείγματα, το Σαββατοκύριακο (28/11 – 29/11) και τη Δευτέρα 30/11 βρέθηκαν 8 θετικά από τα 16 δείγματα.
Δεν χωρά αμφιβολία πως η περιοχή της Ελασσόνας είναι ήδη επιβαρυμένη, συμπορευόμενη με την υπάρχουσα επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στον νομό Λάρισας, παρά το που και που «φως στο τούνελ», που αχνά διαφαίνεται. Και όλα αυτά, την ώρα που βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα του lockdown, αλλά και την ώρα που έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για άρση των περιοριστικών μέτρων και lockdown.
Πάντως, παρά την ανησυχία, τον φόβο και τον προβληματισμό που «τρέχει» στην περιοχή, τις τελευταίες μέρες η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Ελασσόνας (...από το πρωί έως το μεσημέρι) δεν θυμίζει σε τίποτα «καραντίνα» και σωστή εφαρμογή του lockdown. Δεκάδες άτομα να πηγαινοέρχονται στους δρόμους και στο κέντρο, κόσμος να παίρνει θέση αναμονής σε κάποια ουρά τράπεζας, καταστημάτων, κ.ά.
Ειδικά, χθες Τετάρτη, ημέρα που «φιλοξενεί» για λίγες ώρες την εβδομαδιαία λαϊκή αγορά και εκατοντάδες άτομα από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Εντύπωση προκαλεί και η κυκλοφορία ηλικιωμένων, παρά τον φόβο του ιού.  Αρκετοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να μιλήσουν για την αναγκαιότητα αυστηροποιήσης των ελέγχων για πιστή εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων.
«Φωνές» με σοβαρότητα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση επαναλαμβάνουν πως κάποιοι (...ευτυχώς λίγοι) αδιαφορούν επιδεικτικά για τα όποια περιοριστικά μέτρα. Δυστυχώς και κάποιοι άλλοι, ακόμη και τώρα που η χώρα ήδη ζει μια υγειονομική «τραγωδία», κάνουν λόγο για «ψεύτικο ιό», για μια «απλή γριπούλα», για «ψεύτικους θανάτους», για «σκηνοθετημένες εικόνες από τις εντατικές των νοσοκομείων»! Δυστυχώς...
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας δώρισε στο Κέντρο Υγείας έναν προκατασκευασμένο οικίσκο για εξέταση Covid-19. Ήδη, ο συγκεκριμένος οικίσκος βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του Κέντρου και εκεί καθημερινά διενεργούνται έλεγχοι (...φωτογραφίες).
«Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας και φροντίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Μένουμε Σπίτι! Μένουμε Ασφαλείς!», υπενθυμίζει ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.
Τέλος, οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας στέκονται στην αναγκαιότητα αυστηρής εφαρμογής της καραντίνας για την αποφυγή διασποράς του ιού. Συμπερασματικά, και στην Ελασσόνα αυτήν την κρίσιμη περίοδο, λίγο καιρό πριν τις γιορτές, δεν δικαιολογείται από κανέναν τυχόν αδιαφορία, επανάπαυση και εφησυχασμός, και ανεύθυνες συμπεριφορές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass