Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υψηλό το φορτίο παρά την υποχώρηση των κρουσμάτων

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 21:02

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο παρά τα σημάδια υποχώρησης του αριθμού

των νέων κρουσμάτων, υποστήριξε χθες το απόγευμα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Μαζί με τον μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων εμφανίζονται σημάδια αποφόρτισης στα δύο νοσοκομεία την ώρα που ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε νέα τροποποίηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προκειμένου να ενισχύσει με 10,2 εκατ. ευρώ τη δημόσια υγεία για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.
Διψήφιος ήταν και χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Λάρισα, γεγονός που οδηγεί την ιατρική κοινότητα να μιλά βάσιμα για σταθεροποίηση της κατάστασης με πτωτικές τάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη γεωγραφική κατανομή της χθεσινής επιδημιολογικής έκθεσης από τα 1.251 νέα κρούσματα τα 61 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και αντιπροσωπεύουν το 50% των 122 συνολικά κρουσμάτων στη Θεσσαλία. Στη σχετική λίστα των περιοχών με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Περιφέρεια Αττικής με 250 κρούσματα η Π.Ε. Θεσσαλονίκης με 243 κρούσματα και η Π.Ε. Κιλκίς με 102 κρούσματα και ακολουθεί η Λάρισα στην τέταρτη θέση.
Στη Θεσσαλία τη Λάρισα ακολουθεί η Καρδίτσα με 30 κρούσματα (24,6%) και η Π.Ε. Τρικάλων με 22 κρούσματα (18%), ενώ εντυπωσιακή υποχώρηση καταγράφει η Π.Ε. Μαγνησίας, η οποία με 9 κρούσματα καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό (7,4%) στη Θεσσαλία.

«DRIVE THROUGH TESTING» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ
Οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου από ώρα 10 π.μ. έως 4 μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα.
Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.
Δ.Κ.