«Σκοτεινιάζει» και τον εγκέφαλο των παιδιών

Τι αποκαλύπτει μητέρα-παιδίατρος που είδε τον 8 ετών γιο της να νοσεί από Covid-19* Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 10:10

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Όταν η Dr. Elisa Song άρχισε να παρατηρεί τον αντίκτυπο της Covid-19 στον εγκέφαλο των παιδιών, τα ευρήματα την ανησύχησαν όχι μόνο ως ερευνήτρια, αλλά και ως μητέρα.
Κι έτσι όταν ο 8χρονος γιος της παιδιάτρου νόσησε από κορονοϊό στα τέλη Μαρτίου, τον πήγε αμέσως στα επείγοντα. Ο μικρός βίωνε πόνο στην κοιλιά, φριχτούς πονοκεφάλους, ακόμα και παραισθήσεις.


Η μητέρα και γιατρός έμαθε ότι ο μικρός εμφάνισε μια σοβαρή παρενέργεια του ιού, γνωστή ως πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο για παιδιά (MIS-C). Μια πάθηση που στοχεύει τις γνωστικές λειτουργίες του παιδικού εγκεφάλου, αλλά και άλλα συστήματα εκτός εγκεφάλου, όπως το αναπνευστικό.
Το MIS-C μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο. Όσο για τον αρνητικό του αντίκτυπο, μπορεί να κάνει ένα παιδί να υποφέρει κοινωνικά, συναισθηματικά και ακαδημαϊκά. Η Song επικέντρωσε έκτοτε τις ερευνητικές προσπάθειές της στη νόσο με την οποία έδωσε μάχη ο γιος της. Ο στόχος της είναι ταυτοχρόνως να ενημερώσει τους γονείς για τη δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση στην οποία μπορούν να βρεθούν τα παιδιά της.
Ο Bodi ανέρρωσε πλήρως από την περιπέτειά του έπειτα από 4 εβδομάδες. Η γιατρός συμβουλεύει τους γονείς να προσέχουν για συμπτώματα όπως η ικανότητα προσοχής του παιδιού στο σχολείο μερικές εβδομάδες μετά την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό.
Πράγματα όπως η μνήμη δηλαδή και η ικανότητα συγκέντρωσης. Η παραμικρή απόκλιση στα επίπεδα μάθησης του παιδιού πρέπει να λειτουργήσει ως δείκτης ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλά ερευνητικά δεδομένα για τη MIS-C, η Song ισχυρίζεται ότι μπορεί οι συνέπειες να είναι μακροχρόνιες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass