Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2021 21:05

Κλειστή η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΠΓΝΛ

Εξάμηνη παράταση της σύμβασης με την εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS που αφορά στην ανάδειξη αναδόχου για την πιστοποίηση της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ενέκρινε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην τελευταία συνεδρίασή της. Η παράταση της σύμβασης μέχρι τις 21 Ιουλίου κρίθηκε αναγκαία προκειμένου η εταιρεία που ανέλαβε την πιστοποίηση της Μονάδας να μπορεί να προχωρήσει σε αυτοψία, κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον η μονάδα είναι ανοιχτή και σε πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παραμένει κλειστή από την αρχή της πανδημίας, καθώς μετατράπηκε και λειτουργεί ως πτέρυγα Covid-19 για την εξυπηρέτηση των εγκύων με Covid-19, λειτουργία ασύμβατη με τις διαδικασίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης, η διαδικασία της εξέτασης για την πιστοποίηση θα ξεκινήσει μόλις ξεκινήσει η ΜΙΥΑ της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής να λειτουργεί κανονικά με τον καθηγητή Μαιευτικής- Γυναικολογίας Κων. Νταφόπουλο να τονίζει ότι η Μονάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να δεχτεί την αξιολόγηση αν και, όπως συμπλήρωσε, ακόμη και αν γίνει η αξιολόγηση από την εταιρεία πιστοποίησης, η Μονάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αρμόδιος κρατικός φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

 

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις γιατρών

Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών για την πρόσληψή τους σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο της προκήρυξης των 939 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η νέα προκήρυξη αφορά σε κρίσιμες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων: Ακτινολογίας 48, Αναισθησιολογίας 97, Εσωτερικής Παθολογίας 17, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 104, Παιδιατρικής 31, Πνευμονολογίας 74, Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 76. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 113 θέσεις για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, εκ των οποίων οι 60 θέσεις για τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Από αυτές, 11 θέσεις αφορούν στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Λάρισας, 14 θέσεις στο Γ.Ν. Λάρισας, 13 θέσεις στο Γ.Ν. Βόλου, 12 θέσεις στο Γ.Ν. Τρικάλων και 10 θέσεις στο Γ.Ν. Καρδίτσας.


Το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών

Συγκροτείται με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αρμόδιο για πειθαρχικά θέματα των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που αποτελείται από τους: 1. Σερέτη Φώτη, διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. ως πρόεδρο και εισηγητή, με αναπληρωτή τον Κων. Παπαγεωργίου, υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. 2. Τσαντήλα Αθανάσιο, διοικητή του Γ.Ν. Λειβαδιάς-Γ.Ν. Θηβών, με αναπληρωτή τον Γρηγόρη Βλαχάκη, διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας. 3. Κολοκυθά Ανδρέα, διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας. 4. Αναγνωστόπουλο Βασίλειο, διευθυντή Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Νευροχειρουργικής, του Π.Γ.Ν. Λάρισας, με αναπληρωτή τον Γαναχωρίτη Χρήστο, γενικό ιατρό, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. 5. Αθανασιάδη Αθανάσιο, συντονιστή διευθυντή Παθολογίας-Ογκολογίας, του Γ.Ν. Λάρισας, με αναπληρώτρια την Κοντογιάννη Αναστασία, ρευματολόγο, με βαθμό Διευθυντή, του Γ.Ν. Καρδίτσας, ως αιρετοί εκπρόσωποι των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για πειθαρχικά θέματα των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, όλων των εποπτευόμενων ΦΠΥΥΚΑ και ασκεί πειθαρχική δικαιοδοσία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ Α’ 81) και η θητεία είναι διετής.


Δωρεά 11 ψυγείων για εμβολιασμούς στην 5η Υ.ΠΕ.

Έντεκα ψυγεία τύπου SIEMENS στέλνει το Υπουργείο Υγείας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, για τις ανάγκες φύλαξης και ασφαλούς αποθήκευσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού Covid-19, με σκοπό την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Πρόκειται για τμήμα δωρεάς για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού Covid-19, που ήδη έγινε αποδεκτή με σχετική απόφαση του διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Φώτη Σερέτη.

 

CALL CENTER

Νέα τηλεφωνική υπηρεσία για άτομα με άνοια

Το «Θάλλω» και η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease – HIAAD.org), ενισχύουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα με μία νέα υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους, παρέχοντας μία σειρά από εργαλεία που εξελίσσουν ολοένα και περισσότερο την ποιότητα φροντίδας μέσα από την έγκυρη ενημέρωση. Η HIAAD έχοντας διανύσει ήδη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, με έντονη δραστηριότητα και εξωστρέφεια, έχει πλαισιωθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πληθώρα αντικειμένων -κλινικοί γιατροί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, νομικοί, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας- με κεντρικό όραμα την αναδιαμόρφωση του τοπίου στην ελληνική πραγματικότητα. Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης αποτελεί το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της seveneleven και της HIAAD, ενώ αντικατοπτρίζει τη συνεργατική προσαρμογή των πρακτικών της Αμερικανικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ στα ελληνικά δεδομένα. Έχει ως αποστολή την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε ασθενείς με διαταραχές μνήμης και στις οικογένειές τους που επωμίζονται το φορτίο της φροντίδας και ακολουθεί διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες με Ευρωπαϊκές πρακτικές. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, η σύνδεση είναι άμεση, χωρίς αναμονή και προσφέρεται η δυνατότητα συστηματικής επαφής με τους καλούντες. Είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 16:00 και Σάββατο 10:00 – 15:00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες δίνεται η δυνατότητα ηχογράφησης μηνύματος με απόκριση εντός 24 ωρών. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 212 000 8711, είτε μέσω email στη διεύθυνση call@thallo.care, ενώ παρέχεται και ενθαρρύνεται η επικοινωνία με βιντεοκλήση. Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass