Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 21:01

Προσωπικό και ένοικοι του Ξενώνα «Αργίσσα» και των Προστατευμένων Διαμερισμάτων

Α’ και Β’ προσφέροντας στην υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, ένα μικρό δείγμα από τα έργα κηποτεχνίας των ενοίκων που δημιουργούνται στην Ψυχιατρική Μονάδα στη διάρκεια επίσκεψής της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Πολυδύναμο πλέον το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας

Παρά τις αντιρρήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης υπέγραψε την προηγούμενη Παρασκευή την απόφαση για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Κ.Υ. Φαρσάλων, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.). Έδρα του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου αποτελεί η Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και περιοχή ευθύνης του οι Τοπικές Κοινότητες Μοσχοχωρίου, Νέας Λεύκης, Νέων Καρυών και Κυπαρίσσου. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται η μεταφορά των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων προσωπικού για τις ανάγκες του εν λόγω Ιατρείου από το Κ.Υ. Φαρσάλων: ΚΛΑΔΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ: Μία θέση Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής κλάδου ΕΣΥ. Μία θέση Επ. Β’ Παιδιατρικής κλάδου ΕΣΥ. ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Μία θέση κλάδου Τ.Ε. Επισκεπτών Υγείας. Μία θέση κλάδου Τ.Ε. Κοινωνικής Εργασίας τροποποιούμενη σε μία) θέση κλάδου Τ.Ε. Ιατρικών Εργαστηρίων. Δύο κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε. Διοικητικού Οικονομικού, η μία τροποποιούμενη σε θέση κλάδου Βοηθών Νοσοκόμων.


Νέα υπεύθυνη στο Κέντρο Υγείας Γόννων

Ορίστηκε με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, υπεύθυνη και αναπληρώτρια για τον συντονισμό της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γόννων με τριετή θητεία. Συγκεκριμένα, υπεύθυνη για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γόννων ορίστηκε η ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ., κ. Θεοδώρου Μαρία, διευθύντρια Γενικής Ιατρικής, με νόμιμη αναπληρώτρια της την ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ., κ. Αικατερίνη Κουκουτσά, διευθύντρια Παιδιατρικής.


Ερώτηση για τη συνταγογράφηση των τεστ Covid-19

Την ανάγκη συνταγογράφησης και αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των διαγνωστικών τεστ Covid-19 που διεξάγονται σε ιδιωτικά εργαστήρια ζητούν με ερώτησή τους 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -κανένας από τους δύο Λαρισαίους βουλευτές δεν την υπογράφει- προς τον υπουργό Υγείας. Οι βουλευτές θεωρούν αδιανόητο να επιβαρύνεται οικονομικά ο πολίτης για ένα ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και υποστηρίζουν το αίτημα στην υποκαταγραφή και υποδήλωση κρουσμάτων, που μας οδήγησε σε κάποιες περιπτώσεις σε πλασματική εικόνα της κατάστασης της πανδημίας -σε πολλές των περιπτώσεων αναφέρουν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι, αναγνωρίζοντας ότι λόγω αυτού υπήρξε υποκαταγραφή και υποδήλωση κρουσμάτων, έχουν προβεί σε δωρεάν rapid tests για τον διαγνωστικό έλεγχο των δημοτών τους, με δική τους πρωτοβουλία. Παράλληλα, τονίζουν ότι με τη συνταγογράφηση και αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει άμεση και ισότιμη πρόσβαση για όλους σε διαγνωστικά τεστ και επομένως σαφέστερη εικόνα της πανδημίας ώστε να ελεγχθεί η διασπορά.


ΙΣΛ: Συστάσεις για ορθή χρήση του τίτλου ειδικότητας

Την ανάγκη ορθής χρήσης του τίτλου ειδικότητας υπενθυμίζει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και συστήνει συμμόρφωση στην κείμενη νομοθεσία, καθώς «η προστασία του επιστημονικού κύρους, της σύννομης επαγγελματικής δραστηριότητας και η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς, αποτελεί καθήκον και αρμοδιότητα που ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας είναι υποχρεωμένος να προασπίσει». Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου με επιστολή της τονίζει ότι η παράνομη και παραπλανητική χρήση τίτλου ειδικότητας, σε ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστά αξιόποινη και πειθαρχικά ελεγκτέα πράξη διότι αντιβαίνει τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, όσον αφορά στην αντιποίηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας μέσω παραπλανητικής διαφήμισης δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για να καταλήξει: «Δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χρήσης επιστημονικών, επαγγελματικών ή ακαδημαϊκών τίτλων που δεν κατέχονται ή δεν έχουν αποκτηθεί νόμιμα ή δεν έχουν αναγνωρισθεί στην Ελλάδα».


Η 8η Επαγγελματική Διημερίδα του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

O Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε, διαδικτυακά, την 8η Επαγγελματική Διημερίδα με θέμα «Φαρμακείο και πανδημία: προκλήσεις, ευκαιρίες, ψηφιακές λύσεις», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τη διημερίδα παρακολούθησαν 1.430 μοναδικοί επισκέπτες και συμμετείχαν σε αυτήν ως χορηγοί 18 εταιρείες. Η έναρξη εργασιών της διημερίδας έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, κ. Λάζαρο Φαρσάκη. Τα βήματα του οικονομικού προγραμματισμού φαρμακείου ανέλυσε στη διάρκεια της παρουσίασής του ο φαρμακοποιός, γενικός διευθυντής K. Provoli κ. Γιάννης Κούνουπας μιλώντας στην ενότητα «Οικονομικός προγραμματισμός φαρμακείου: προβλέψεις, αγορές, δαπάνες».

 

 

PINAKAS IATRIKH

ΠΓΝΛ: «Πράσινο φως» στον προϋπολογισμό 2021

Το σχέδιο προϋπολογισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για το 2021 ενέκρινε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στην τελευταία συνεδρίασή της. Σύμφωνα με τον συνοπτικό πίνακα του προϋπολογισμού, που πάντως τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, τα έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε 118.471.802,16 ευρώ έναντι εξόδων 102.711.126,62 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και 1,4 εκατ. ευρώ δαπάνες για την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass