Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 15:02

«Εξαπατούν ασθενείς και υγειονομικούς»
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

«Την ώρα που δεκάδες ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει

και που δεκάδες γιατροί περιμένουν στην ουρά για να προσληφθούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η Κυβέρνηση εμφανίζει ως «λύση» την επιστράτευση 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Θεσσαλίας επισημαίνοντας: «Εξαπατά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, οι λίστες αναμονής των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ για να κερδίσουν τη ζωή τους, οι μετακινήσεις ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη, οι -επί έναν χρόνο- αποκλεισμένοι ασθενείς από χειρουργεία, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις. Την ίδια στιγμή που οι δημόσιες μονάδες υγείας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες των ασθενών, η Κυβέρνηση παρέχει ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, ώστε να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εν μέσω πανδημίας και από πάνω τους επιδοτεί για όσους ασθενείς θελήσουν να νοσηλεύσουν. Αυτό που είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι: Η άμεση επίταξη -χωρίς αποζημίωση- όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και No Covid ασθενών. Η άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας. Η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών».


«Μαζικές προσλήψεις στην υγεία»
ΖΗΤΑ ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

«Μαζικές προσλήψεις, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας» ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Στις συνθήκες πολέμου που βιώνει το Σύστημα Υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό) απαιτούνται συνεχή και γενναία μέτρα ενίσχυσής του. Όλοι οφείλουν να στηρίξουν με πράξεις τα αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας: Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την  αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας. Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ - Χαρακτηρισμό θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass