Φρένο στα σχέδια για το Ιατρείο Νίκαιας

ΒΑΖΕΙ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «CASUS BELLI» ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ- ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ 5ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ *ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΚΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 21:50

Μεσούσης της κατάστασης πολέμου στο εθνικό σύστημα υγείας με επίκεντρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, εξαιτίας των έντονων πιέσεων του τρίτου κύματος της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας «μπλοκάρει» τον σχεδιασμό του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αποδυναμώνοντας το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.


Η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Φαρσάλων με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη φαίνεται ότι έβγαλε καπνό, με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου να ανακοινώνει σήμερα τις δεσμεύσεις του υπουργού στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκαλείται έκτακτα σήμερα στη 1 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα την ενημέρωση σχετικά με τη συνάντησή του για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαρσάλων με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου συναντήθηκε για να συζητήσει το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη την προηγούμενη Τρίτη στην Αθήνα, με φόντο το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα Φάρσαλα για την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το «casus belli» του Δημοτικού Συμβουλίου στο ενδεχόμενο υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την πρόσφατη απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας για τη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια με τη μεταφορά έξι οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και ζήτησε τόσο την απόσυρση της απόφασης όσο και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Φαρσαλινούς πολίτες.
Παράλληλα μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει το αγωνιστικό πλαίσιο -στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η τριήμερη αναστολή των υπηρεσιών του Δήμου (πλην των ανταποδοτικών), ο αποκλεισμός δρόμων και η διαμαρτυρία μαζί με φορείς της περιοχής.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι συγκρουσιακές αντιλήψεις δεν συμβάλλουν ώστε αποφάσεις -ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας- να είναι εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές με αποτέλεσμα να αναλάβει τη δέσμευση για το πάγωμα της απόφασης Σερέτη, η οποία δεν θα προωθηθεί για συζήτηση και έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.
Στις δεσμεύσεις του κ. Κοντοζαμάνη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιλαμβάνεται η επανέναρξη διαλόγου μεταξύ του κ. Σερέτη και των δημάρχων Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου για την ανάπτυξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας. Στις συναντήσεις αυτές ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ και με οδηγίες του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού θα παρουσιάσει νέο σχέδιο για το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας χωρίς να υποβαθμίζει, αντίθετα να ενισχύει το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.
Μεταξύ των προτάσεων για την ενίσχυση του τελευταίου, που αναμένεται να τεθούν την επόμενη εβδομάδα, είναι και η προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας που παραμένουν κενές - η συζήτηση αφορά στην προκήρυξη γενικού γιατρού, ακτινολόγου, παιδιάτρου και οδοντιάτρου.
Από τη συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης πάντως δεν προέκυψε απάντηση στο ερώτημα αν το σχέδιο που θα προτείνει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ στους δύο δημάρχους θα περιλαμβάνει σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια και με ποιο προσωπικό, δεδομένου ότι η σύσταση νέου οργανισμού με νέες οργανικές θέσεις έχει δημοσιονομικό κόστος, παράμετρος απαγορευτική για τη λήψη απόφασης. Άλλωστε ο ίδιος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε παραδεχθεί ότι η μεταφορά των κενών οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο νέο οργανισμό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας επιλέχθηκε για να μην προκύψει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕΡΕΤΗ
Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) υπογράφηκε στις 12 Μαρτίου -αντίστοιχη απόφαση υπογράφηκε την ίδια ημέρα και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών του Κέντρου Υγείας Στυλίδας. Έδρα του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου αποτελεί η Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και περιοχή ευθύνης του οι Τοπικές Κοινότητες Μοσχοχωρίου, Νέας Λεύκης, Νέων Καρυών και Κυπαρίσσου. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται η μεταφορά των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων προσωπικού για τις ανάγκες του εν λόγω Ιατρείου από το Κ.Υ. Φαρσάλων:
ΚΛΑΔΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ: Μία θέση Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής κλάδου ΕΣΥ. Μία θέση Επ. Β’ Παιδιατρικής κλάδου ΕΣΥ.
ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Μία θέση κλάδου Τ.Ε. Επισκεπτών Υγείας. Μία θέση κλάδου Τ.Ε. Κοινωνικής Εργασίας τροποποιούμενη σε μία θέση κλάδου Τ.Ε. Ιατρικών Εργαστηρίων. Δύο κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε. Διοικητικού Οικονομικού, η μία τροποποιούμενη σε θέση κλάδου Βοηθών Νοσοκόμων.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass