Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλείψεις υλικών, υπέρογκες φαρμακευτικές δαπάνες

Δηλώνει η Αννα Βαγενά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 16:40

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σχετικά με την έλλειψη βασικών υγειονομικών υλικών σε πολλές κλινικές, την ίδια στιγμή που η φαρμακευτική δαπάνη έχει εκτιναχθεί στα ύψη, αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, επισημαίνοντας:
Συγκεκριμένα, πολλές κλινικές στερούνται ακόμη και τα πιο απαραίτητα υλικά για να λειτουργήσουν, τη στιγμή που δαπάνες για φάρμακα φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Ας σημειωθεί ότι η ίδια δαπάνη, δηλαδή η φαρμακευτική δαπάνη ήταν το 2016 μόλις 8 εκατ. ευρώ. Πώς δικαιολογείται αυτή η αλματώδης αύξηση μέσα σε έξι χρόνια; Αυτή νομίζω ότι είναι μια εύλογη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την ύπαρξη της πανδημίας, γιατί ασθενείς που νοσηλεύτηκαν λόγω Covid-19 πήραν τη θέση άλλων ασθενών, με άλλες ασθένειες των οποίων η νοσηλεία αναβλήθηκε.
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων δεν αυξήθηκε τόσο δραματικά όσο οι φαρμακευτικές δαπάνες.
Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Δηλαδή τη στιγμή που μένουν απλήρωτες οι υπερωρίες νοσηλευτών και γιατρών του ΕΣΥ, που υπάρχουν βασικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, να σπαταλούνται χρήματα ίσως για κάποια φάρμακα. Πρέπει να ελεγχθεί αυτή η υπέρογκη δαπάνη. Εμείς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι θα βάλουμε σαν προτεραιότητα το ΕΣΥ και την υγεία. Με μέθοδο και διαφάνεια, όταν ο λαός μας ξαναεμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας θα χτίσουμε ένα αξιόπιστο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ΕΣΥ, καταλήγει η βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα