Στη διοίκηση του ΠΙΣ ο Ντίνος Γιαννακόπουλος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2021 16:40

Μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι από χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου Λάρισας είχε εκλεγεί στις εκλογές της 3ης Μαρτίου 2019 με την παράταξη του νυν προέδρου Ανδρέα Εξαδάκτυλου, η οποία είχε εξασφαλίσει και την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση, αλλά ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ακύρωσε τις εκλογές επικαλούμενος παρατυπίες στην όλη διαδικασία υπογράφοντας παράλληλα απόφαση για την επανάληψη των εκλογών.
Οι επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν στις 22 Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή του κ. Ντίνου Γιαννακόπουλου τις οποίες πάντως κέρδισε η παράταξη του κ. Εξαδάχτυλου χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο παρά τη νικηφόρα έκβαση της επαναληπτικής αναμέτρησης και αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για υπουργικό πραξικόπημα προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης και επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Μαρτίου 2019.
Χθες εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία επικυρώνονται τελικώς τα αποτελέσματα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ντίνο Γιαννακόπουλο, που δεν έκρυβε την ικανοποίησή του τόσο για την προσωπική όσο και τη συλλογική δικαίωση του αγώνα κατά της απόφασης Ξανθού, να επανέρχεται στη Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην οποία έχει θητεύσει και στο παρελθόν ακόμη και στη θέση του Α’ αντιπροέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass