Επιστροφή στην κανονικότητα για τα νοσοκομεία

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2021 21:00

Η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, όπως προκύπτει από τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών και στη Λάρισα, υποχρεώνει τις υγειονομικές αρχές να συζητούν ανοιχτά πλέον την προοπτική επιστροφής των υγειονομικών δομών σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Καθώς ο κίνδυνος μιας νέας αύξησης των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων είναι υπαρκτός, καλά πληροφορημένες πηγές στην 5η ΥΠΕ αναφέρουν ότι στα μέσα Ιουνίου, και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή μετάβαση των νοσοκομείων στην κανονικότητα, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση τόσο non covid όσο και covid ασθενών σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των δύο νοσοκομείων, που σήκωσαν το κύριο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Με τις συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ και του Ομίλου «ANIMUS ΑΕ» να ολοκληρώνονται χθες, η πρώτη υπέγραψε παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου για τη μεταφορά non covid ασθενών στην κλινική «Κυανούς Σταυρός», ενώ την ίδια παράταση υπέγραψε και για την πτέρυγα του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ANIMUS», προκειμένου να ολοκληρωθεί η θεραπεία των 74 ασθενών covid –το Κέντρο δεν παραλαμβάνει από σήμερα ασθενείς με covid.
Την ολοκλήρωση της σύμβασης και την παραχώρηση κλινών για νοσηλεία ασθενών Covid-19 ανακοίνωσε χθες το βράδυ και ο Όμιλος «ANIMUS ΑΕ» παραθέτοντας συνοπτικά απολογιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δομές του Κέντρου σε διάστημα 74 ημερών υποδέχτηκαν συνολικά 294 ασθενείς από τους οποίους 220 ασθενείς έχουν λάβει ήδη εξιτήρια, πλήρως αρνητικοποιημένοι και υγιείς, 13 έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό και οι υπόλοιποι αναμένεται, έως και τα μέσα Ιουνίου, να λάβουν εξιτήρια.
«Παρά τον μεγάλο όγκο των Covid-19 περιστατικών το προσωπικό της επιχείρησης κατάφερε να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους ασθενείς, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγειονομική ασφάλεια στη λειτουργία των υπολοίπων non – covid πτερύγων του Κέντρου Αποκαταστάσεως «ANIMUS»» τονίζεται στην ανακοίνωση δίνοντας απαντήσεις στις φήμες, αλλά και στις ανώνυμες καταγγελίες που διατυπώθηκαν ακόμη και δημόσια τις τελευταίες εβδομάδες.
«Η συνεργασία του ΕΣΥ με τον Ιδιωτικό τομέα κατά της διάρκεια της πανδημίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στο μέλλον οδηγό για περαιτέρω κοινές δράσεις, οι οποίες έχουν ως σκοπό μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας την αύξηση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» επανέλαβε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σχολιάζοντας τη συνεργασία και με τον Όμιλο «ANIMUS ΑΕ», για να συμπληρώσει ότι η συνεργασία αποδείχτηκε με τη σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στη Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, η οποία και αποτέλεσε πρότυπο διαχείρισης με βασικούς πυλώνες τα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Π.Φ.Υ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ANIMUS ΑΕ»
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η «ANIMUS ΑΕ» αναφέρει: «Ο Όμιλος Υγείας «ANIMUS ΑΕ» ανακοινώνει το πέρας της παραχώρησης κλινών για νοσηλεία ασθενών με Covid-19, που διέθεσε έως και χθες 31/05/2021, στις διαβαθμισμένες και ξεχωριστές κτιριολογικά πτέρυγες, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ANIMUS».
Από τις 19 Μαρτίου 2021, που οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν τη σύμβαση με τον Όμιλο ΑΝΙMUS για νοσηλεία ήπιων περιστατικών με covid-19, παραχωρήθησαν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καταρχήν 50 κλίνες και στην κορύφωση του 3ου επιδημιολογικού κύματος οι κλίνες που παραχωρήθησαν έφτασαν τις 100.
Αναλυτικότερα οι δομές του «KAA ANIMUS» υποδέχτηκαν συνολικά 294 ασθενείς με Covid-19 σε διάστημα 74 ημερών, κυρίως από το Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και μικρότερο αριθμό ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Από το σύνολο των 294 ασθενών, 220 ασθενείς έχουν λάβει ήδη εξιτήρια, πλήρως αρνητικοποιημένοι και υγιείς, 13 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό και οι υπόλοιποι αναμένεται, έως και τα μέσα Ιουνίου, να λάβουν τα εξιτήριά τους. Όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με covid-19 στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ANIMUS», έλαβαν, εκτός από νοσηλεία, ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας για covid περιστατικά. Παρά τον μεγάλο όγκο των Covid-19 περιστατικών που νοσηλεύτηκαν, το προσωπικό της επιχείρησης κατάφερε να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους ασθενείς, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγειονομική ασφάλεια στη λειτουργία των υπολοίπων non – covid πτερύγων του Κέντρου Αποκαταστάσεως «ANIMUS». Είμαστε ο μοναδικός ιδιωτικός Όμιλος Υγείας στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Ελλάδα που ανέλαβε την ύψιστη ευθύνη να νοσηλεύσει περιστατικά με Covid-19 στην κορύφωση της πανδημίας και με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση των Θεσσαλικών Δημοσίων Νοσοκομείων.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ANIMUS» για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν, πρωτόγνωρα, περιστατικά με κορονοϊό. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε, θερμά, την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, για την άψογη καθημερινή συνεργασία που αναπτύξαμε μαζί τους αυτές τις 74 μέρες. Δεν θα παραλείψουμε να εκφράσουμε την οδύνη και τη συμπαράστασή μας σε όσες οικογένειες θρήνησαν θύματα από τον κορονοϊό και να ευχηθούμε υγεία και κάθε καλό σε κείνους τους συμπολίτες μας, που βίωσαν την αγωνία για την ασθένεια από τον ύπουλο ιό.
Είμαστε από κείνους που έκαναν πράξη τη ρήση: «Στην πανδημία δεν περισσεύει κανείς!».

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass