ANIMUS:

Δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ από επιχορήγηση για τουριστική επένδυση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 15:20

Σχετικά με δημοσιεύματα με αφορμή  κατάθεση ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα:  «τη χρηματοδότηση 2,5 εκατ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη λειτουργία ξενοδοχείου ή κλινικής πολύ-ιατρείου»  ο όμιλος ANIMUS Α.Ε μέσω της θυγατρικής του INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε  διευκρινίζει ότι:  η διαδικασία που ακολουθήθηκε και ακολουθείται  σχετικά με το θέμα αυτό ήταν και παραμένει απολύτως σύννομη και ότι δεν εισπράχθηκε  ούτε ένα ευρώ από την επιχορήγηση, καθώς δεν υλοποιήθηκε η επένδυση.


Αναλυτικά επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Την  30/1/2017, υποβλήθηκε η υπ’ αριθμό 176 αίτηση της επιχείρησης «INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και κωδικό φακέλου Π05/7/00015/Α, για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 (ο οποίος δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), επενδυτικού σχεδίου που αναφέρεται στην «Στη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε (5) αστέρων σε ήδη υπάρχον, αργούν κτίριο στο κέντρο της Λάρισας». Με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 176/2017  της 15/11/2018 απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπήχθη η συγκεκριμένη επένδυση στις διατάξεις ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, με εγκεκριμμένο προϋπολογισμό 2.400.000 € και εγκεκριμένη επιχορήγηση ύψους  922.315,10 €
Η διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης ορίζεται σε τρία έτη από την ημερομηνία της δημοσίευσης της περίληψης της παραπάνω σχετικής απόφασης στο Φ.Ε.Κ., ήτοι την 18/12/2021.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης παρατάθηκε κατά δύο έτη λόγω πανδημίας σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 4801/2021.
Η εταιρεία INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής μέχρι και σήμερα δεν προέβη στην υλοποίηση της συγκεκριμένης τουριστικής επένδυσης, λόγω της άθλιας κατάστασης της οικονομίας το 2018,  καθώς οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επλήγησαν ανεπανόρθωτα  και αντί αυτού υλοποίησε, με εξ ολοκλήρου ιδία κεφάλαια στο συγκεκριμένο κτίριο, ένα ιατρικό εγχείρημα, το ANIMUS πολυιατρείο.
Επίσης δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ επιχορήγησης αφού, αφενός δεν υλοποίησε την επένδυση και αφετέρου για να εισπράξει ως ορίζει ο νόμος 4399/2016 θα πρέπει να έχει υλοποιήσει και να πιστοποιηθεί από σχετικό έλεγχο, τουλάχιστον το 50% του εγκεκριμένου συνολικού κόστους της επένδυσης.
Παράλληλα δεν υπέβαλε αίτηση παραίτησης – απένταξης της συγκεκριμένης επένδυσης καθόσον μέχρι  την ημερομηνία ολοκλήρωσης διατηρεί το δικαίωμα που της δίδει ο Ν. 4399/2016 μεταφοράς της επένδυσης σε άλλο ακίνητο εντός του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Λάρισας κατόπιν υποβολής και αποδοχής από την αρμόδια ελεγκτική αρχή σχετικού αιτήματος τροποποίησης.
Ως εκ τούτου κατόπιν της παράθεσης των ανωτέρω αδιαμφισβήτητων στοιχείων και επιφυλασσόμενη της άσκησης παντός και κάθε νόμιμου δικαιώματός της, η εταιρεία δηλώνει ότι έχει τηρήσει στο έπακρο όλες τις δεσμεύσεις της και δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε παράτυπη ενέργεια».

 

«Δεν έχει χρηματοδοτηθεί η εταιρεία INCEPTION»

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟ

Για το ίδιο θέμα, από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η επιχείρηση INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ δεν έχει χρηματοδοτηθεί, ούτε έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμβαση εκχώρησης της επιχορήγησης.
Η εταιρεία με μοναδικό εταίρο τον κύριο Νταβέλη Αχιλλέα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς των Νέων Ανεξάρτητων ΜΜΕ του Ν. 4399/16 στις 20-2-2017, με αντικείμενο του επενδυτικού σχεδίου τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5ης δυναμικότητας 25 δωματίων - 50 κλινών. Το επενδυτικό σχέδιο προβλεπόταν να υλοποιηθεί στον χώρο του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου «ΔΩΜΑ» στο κέντρο της Λάρισας. Το επενδυτικό σχέδιο αξιολογήθηκε από το ανεξάρτητο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) και από την Επιτροπή Αξιολόγησης ως προς την επιλεξιμότητα.
Στις 15-11-2018 εκδόθηκε η απόφαση υπαγωγής με προϋπολογισμό 2.400.000 € και επιχορήγηση 932.315.06 €. Η διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται σε 3 έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της απόφασης υπαγωγής (τεύχος Β΄ 5696/19-12-2018).
Μέχρι σήμερα η επιχείρηση INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ δεν έχει χρηματοδοτηθεί, ούτε έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμβαση εκχώρησης της επιχορήγησης. Η απένταξη του έργου γίνεται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον νόμο, μετά την πάροδο της παραπάνω τριετίας η οποία για τον εν λόγω έργο λήγει στις 20/12/2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass