Κίνδυνοι για ανεμβολίαστες έγκυες

Εχουν αυξημένες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό ή βρέφη πολύ χαμηλού βάρους

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 10:30

ΑΘΗΝΑ
Οι γυναίκες που κόλλησαν Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν αυξημένη πιθανότητα να γεννήσουν είτε πρόωρα, είτε έμβρυα με πολύ χαμηλό βάρος, ή ακόμη και να χάσουν το μωρό τους.


Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Βιολογίας του Σιάτλ των ΗΠΑ, που εξέτασε τα στοιχεία από 18.000 εγκύους στις ΗΠΑ μεταξύ του Μαρτίου του 2020 και του Ιουλίου του 2021, οπότε και οι εμβολιασμοί ήταν μηδενικοί ή ελάχιστοι, ο Covid-19 μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά την εγκυμοσύνη, ειδικά όταν η γυναίκα κολλήσει στο πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Μάλιστα, οι συνέπειες αυτές κατά τη γέννα μπορεί να επέλθουν ακόμη κι αν η μητέρα που κόλλησε Covid-19 δεν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη νόσηση. Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα των 880 εγκύων που κόλλησαν κορονοϊό και τα συνέκριναν με τις υπόλοιπες που δεν κόλλησαν.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet Digital Health Journal».  Οι ερευνητές συνιστούν στις εγκύους που κολλάνε κορονοϊό να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και την εξέλιξη του τοκετού, έπειτα από το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της μόλυνσης. Στην έρευνα επισημαίνεται ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν όταν τα εμβόλια δεν ήταν διαδεδομένα κι ότι πλέον απαιτούνται νέες αντίστοιχες έρευνες, που θα περιλαμβάνουν και αυτόν τον παράγοντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass