Σεμινάριο για την εξάρτηση από αλκοόλ

Οργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 13:35

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Το πρόβλημα είναι το αλκοόλ ή η σχέση που αναπτύσσουν κάποιοι άνθρωποι με αυτό;» ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.
Στο σεμινάριο θα προσεγγιστεί μια σειρά ερωτημάτων, όπως:


* Πότε μπορούμε να ορίσουμε μια σχέση με το αλκοόλ ως προβληματική;
* Τι εννοούμε με τον όρο εξάρτηση από το αλκοόλ;
* Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατάχρηση του αλκοόλ και από την ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με αυτό σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο;
* Με ποιους τρόπους μπορεί ένας άνθρωπος, που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ, να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του;
* Βοηθούν οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες να ξεπεράσει κάποιος πιο αποτελεσματικά το πρόβλημά του;
Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν, ή νιώθουν ότι έχουν, προβληματική σχέση με το αλκοόλ, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είναι καλό πριν την έναρξή του, να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες/στελέχη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας αντίστοιχα, για να ενημερωθούν πιο διεξοδικά για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα.
Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/-ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που πραγματοποιούνται στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, το οποίο θα ξεκινήσει την Τρίτη 1/2/2022 και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00 - 20:00, έως και την Τρίτη 15/2/2022, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα των προγραμμάτων: Θεσσαλονίκη, 2310-500.477 και Λάρισα, 2410-233.332, καθημερινά 9.00 – 20.00, έως και την Παρασκευή 28/1/2022 προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές, διαδικτυακές ή διά ζώσης συναντήσεις που προηγούνται των σεμιναρίων.
Για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων από την Covid-19 και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω Zoom. Η συμμετοχή στο σεμινάριο όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι δωρεάν και απευθύνεται σε κατοίκους των ευρύτερων περιοχών Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass