«Προσδοκίες για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 16:40

«Η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται ως τακτικό μέλος της έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στον κόσμο και ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο, τον καθηγητή Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος έχει σώσει χιλιάδες ζωές και συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου των μεταμοσχεύσεων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεγαλουργεί επί δεκαετίες. 

Η παρουσία του στην Ελλάδα, μέσω της Ακαδημίας Αθηνών, αποτελεί προτέρημα για την ιατρική κοινότητα της πατρίδας μας και προσφέρει πολύτιμη δυναμική στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάπτυξη της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας στη χώρα». Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από την Ακαδημία Αθηνών, όπου παρέστη σε δημόσια συνεδρία υποδοχής, ως τακτικού μέλους, του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων, δρ. Ανδρέα Τζάκη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον κ. Τζάκη για την αναγόρευσή του, αλλά και για την ομιλία που εκφώνησε με θέμα «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, 2022», κατά την οποία επισημάνθηκε ότι η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης σε αριθμό μεταμοσχεύσεων και παρουσιάστηκε μηχανισμός ανάπτυξής τους. Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε, από πλευράς του, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Ακαδημίας και του κ. Τζάκη, προκειμένου να προαγάγει στην εθνική αντιπροσωπεία ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης των μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα υποστηρίζεται από τακτικές ενημερωτικές δράσεις.  Ο Λαρισαίος ιατρός και ο διακεκριμένος χειρουργός συμφώνησαν να είναι σε επαφή και να εξετάσουν τις προοπτικές συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ακαδημίας Αθηνών. Αποχωρώντας από το Μέγαρο της Ακαδημίας, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ σημείωσε τα εξής: «Η ομιλία του καθηγητή για την ανάγκη ανάπτυξης των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί μία πρόταση, την οποία η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της, ώστε να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας μας σε αριθμούς δωρητών και μεταμοσχεύσεων τόσο στην Ε.Ε. όσο και στον ΟΟΣΑ. Σχετική συνάντηση είχαμε πρόσφατα και με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας, τα αιτήματα του οποίου μετέφερα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.  Ως ιατρός, γνωρίζω από πρώτο χέρι την αγωνία των συμπολιτών μας, που μάχονται να ζήσουν ελπίζοντας να βρουν εγκαίρως μόσχευμα. Είμαι πάντα στο πλευρό τους και ευελπιστώ ότι η δραστηριοποίηση του κ. Τζάκη μέσω της Ακαδημίας Αθηνών και η ειλικρινής διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πεδίου στην πατρίδα μας θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass