Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 16:41

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή αναδείχθηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», με υγειονομικούς και εργαζομένους, αλλά και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του κόμματος «το Νοσοκομείο αυτό καλείται να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικους της Μαγνησίας, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μεγαλώνουν οι ανάγκες λόγω και της τουριστικής κίνησης στον Νομό.


Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε ότι παρά το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με ευθύνη τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, το ΓΝΒ συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μονάχα το 53% των θέσεων που ορίζει το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες. Ακόμα, τονίστηκε πως οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις τεσσάρων ακόμα γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (ΓΝΒ), ενός παθολόγου, μίας κυτταρολόγου, μίας βιοπαθολόγου και ενός ακτινολόγου, θα εντείνουν το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια ώρα, στο τέλους του έτους θα λήξουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων, ενώ παραμένουν σε αναστολή εργασίας και 54 εργαζόμενοι επί 10 μήνες, αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Επιπλέον η τακτική της 5ης ΥΠΕ να καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις γιατρών επιδεινώνει το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε και την παραίτηση ενός ακόμα γιατρού από τα ΚΕΠ. Οι γιατροί του ΓΝΒ δεν είναι τυχαίο ότι μιλούν για «ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι ελλείψεις είναι μεγάλες, υπάρχουν προβλήματα. Ενδεικτικά διαπιστώθηκε πως δεν χρησιμοποιείται ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, ο οποίος υπάρχει στο νοσοκομείο από το 2013, λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να βρισκόμαστε στο 2022 με την επιστήμη και την τεχνολογία να έχουν κάνει τεράστιες προόδους και ο λαός να μην μπορεί να έχει τη στοιχειώδη φροντίδα Υγείας».

Σχετικά Άρθρα