«Αναγκαία η επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία»

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2022 15:50

Την επιστροφή των υγειονομικών που εδώ και 11 μήνες βρίσκονται σε αναστολή, ζήτησαν χθες μέλη της Επιτροπής Αγώνα των νοσοκομείων Λάρισας, επιδίδοντας ψήφισμα στις Εισαγγελίες, Πλημμελειοδικών και Εφετών Λάρισας.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Λάμπρος Τσάπαλης «εκατοντάδες εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας που δεν περισσεύουν από το προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας», «παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες, καθώς έχουμε τεθεί σε αναστολή εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, με μηδενικό εισόδημα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς το δικαίωμα της εργασίας οπουδήποτε αλλού».
Όπως σημειώνεται και στο ψήφισμα αυτήν τη στιγμή μέσα στα Νοσοκομεία εργάζονται υγειονομικοί των οποίων το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τις δύο δόσεις έχει λήξει, άρα βρίσκονται στην ίδια θέση με τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται. Επομένως, δεν γίνεται κατανοητό γιατί να μην εργαζόμαστε όλοι με τακτικούς διαγνωστικούς ελέγχους, που θα εγγυώνται την ασφάλεια των υγειονομικών αλλά και των ασθενών.
Η συνέχιση των αναστολών μας από τις εργασίες μας δεν φαίνεται να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, αλλά μάλλον το αντίθετο, καθώς το απογυμνωμένο από εξειδικευμένους επιστήμονες και προσωπικό Εθνικό Σύστημα Υγείας κάθε μέρα που περνάει καταρρέει ολοένα και περισσότερο, ενώ σε λίγο θα είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει και τα πιο απλά περιστατικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass