Στα σκαριά η ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝΛ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 15:30
Από τη χθεσινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου Από τη χθεσινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου

Στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Γ.Ν. Λάρισας τελέσθηκε από τον πατέρα Πορφύριο, με αφορμή την καθιέρωση, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, της 1ης Σεπτεμβρίου ως «Ημέρας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», θεία λειτουργία μετ’ αγιασμού, παρουσία της διοίκησης, ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου κ. Αθ. Μαμάκου.

Στο τέλος ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Γρηγόρης Βλαχάκης αναφέρθηκε με ομιλία του στην «Ημέρα περιβάλλοντος» και τις δράσεις του νοσοκομείου.
Όπως τόνισε «στο ΓΝΛ έχει αναπτυχθεί ένα εργαλείο για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων εντός του Νοσοκομείου.  Σκοπός της ανάπτυξης και εφαρμογής του εργαλείου αυτού είναι ο έλεγχος των εσωτερικών διαδικασιών στη διαχείριση των αποβλήτων με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Απώτερος σκοπός είναι η μείωση της παραγωγής των επικίνδυνων αποβλήτων και η προστασία του περιβάλλοντος. Το σύστημα αυτό έχει ήδη βραβευτεί μία φορά το 2021 και για τη σημαντικότητα της εφαρμογής του όπως αναμένεται, μετά από πρόσκληση που λάβαμε από την επιτροπή των Environmental Awards για την τελετή απονομής βραβείων αναμένεται νέα βράβευση εντός του Σεπτεμβρίου του 2022 ως έξυπνο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. Τέλος αξίζει σήμερα, την ημέρα περιβάλλοντος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, να αναφέρουμε ότι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι αποστέλλονται τα πρώτα τεύχη δημοπράτησης του έργου στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) για τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του ΓΝΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass