Aπεργιακή συγκέντρωση νοσοκομειακών γιατρών

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2022 10:15

Σε απεργιακή συγκέντρωση, σήμερα στις 12:30 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, προχωρά η Ένωση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας (ΕΙΝΚΥΛ) και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Βασικό αίτημά τους «να μην ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο» του Υπουργείου Υγείας» τονίζοντας, ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατακρημνίζει οριστικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια και δωρεάν Υγεία».
ΤΟ ΕΚΛ
Από την πλευρά του η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε δίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 – 14:00 ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση των Σωματείων των Υγειονομικών σήμερα στις 12:30 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το ΕΚΛ απαιτεί:
-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα.
-Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.
-Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
-Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Από την πλευρά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των Υγειονομικών οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη.
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, όπως αυτές προγραμματίστηκαν και προκηρύχθηκαν από τις Ενώσεις τους, για απόσυρση του νομοσχεδίου και τη μη ψήφισή του. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ένα καθολικό δημόσιο σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας.
Η Π.ΟΜ.Ε.Π.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων (Π.ΟΜ.Ε.Π.) αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Προτείνουμε:
-Την άμεση απόσυρση των άρθρων του Νομοσχεδίου που αφορά τη δυνατότητα των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, καθώς και του άρθρου που προβλέπεται η παρακολούθηση νεογνών από μη παιδιατρικό προσωπικό, αλλά και από νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
-Τη γενναία αύξηση των αποδοχών των ιατρών του Ε.Σ.Υ. ώστε αυτές να προσεγγίσουν τα ευρωπαϊκά επίπεδα.
-Την άμεση πρόσληψη προσωπικού Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες του Ε.Σ.Υ., ιδιαίτερα σε περιοχές της χώρας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
-Τη νομοθετική κατοχύρωση της παρακολούθησης και εξέτασης παιδιών από 0 έως 18 ετών αποκλειστικά από Παιδιάτρους.

Η «ΜΑΧΗ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Η ανεξάρτητη ενωτική ταξική κίνηση «ΜΑΧΗ» ανακοίνωσε πως στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή κοινοτοποίηση της ΕΙΝΚΥΛ σήμερα Πέμπτη. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της ΝΔ «βαδίζει» ακάθεκτη στον δρόμο της διάλυσης του ΕΣΥ». Το νέο νομοσχέδιο λειτουργεί σε βάρος των ασθενών του ΕΣΥ και της μεγάλης πλειονότητας των νοσοκομειακών γιατρών». «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς όχι σαν σκληρά εργαζόμενους και λειτουργούς της υγείας, αλλά σαν περιστασιακούς – επιχειρηματίες – συνεργάτες των δημόσιων νοσοκομείων, που θα μπορούν μετά το 8ωρο ή την εφημερία να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο» καταλήγει η ανακοίνωση, με την παράταξη να ζητά «άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Φραγμός στα σχέδια ιδιωτικοποίησης, στα ΣΔΙΤ, στο “νέο ΕΣΥ” του κλεισίματος δομών και των συγχωνεύσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass