Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση της Μονάδας Εξωσωματικής του ΠΓΝΛ

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝ. ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 17:50

Στην τελική φάση της αδειοδότησής τους βρίσκονται τόσο η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής όσο και η Τράπεζα Κρυοσυντήρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με τη συνδρομή της Διοίκησης του ΠΓΝΛ ύστερα από εισήγησή του, δηλώνει ο επιστημονικά υπεύθυνος των δύο δομών καθηγητής Κων. Νταφόπουλος.


Απαντώντας σε δημοσίευμα της «Ε» την προηγούμενη Πέμπτη, ο καθηγητής Κων. Νταφόπουλος διαβεβαιώνει ότι με την ιδιότητά του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί «η αναβάθμιση, βελτίωση, ασφαλής και νόμιμη λειτουργία της, παρά τα εμπόδια που προέκυπταν», ενώ βεβαιώνεται ότι η αναγραφή δίπλα στο όνομά του της ιδιότητας ως επιστήμονα ιδιωτικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής δεν ισχύει και οφείλεται σε τυχαίο γραμματειακό λάθος, το οποίο άμεσα διορθώθηκε, όπως φαίνεται και στην κεντρική ιστοσελίδα του συνεδρίου. Αναλυτικά στη δήλωσή του ο καθηγητής Κων. Νταφόπουλος αναφέρει:
Η επιστημονική συμβολή μου στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης πραγματοποιείται υπό την ακαδημαϊκή ιδιότητα του καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικά υπευθύνου της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Δηλαδή της Μονάδας εκείνης, στην οποία έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του κλινικού και ερευνητικού μου έργου, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και έχοντας λάβει με τη συμβολή μου πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) και στην οποία έδωσα και θα εξακολουθώ να δίνω έναν πολυετή αγώνα για τη διαχρονικά εύρυθμη λειτουργία της ως της μοναδικής δημόσιας Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, που εξυπηρετεί τον πληθυσμό της Θεσσαλίας και όχι μόνο.
Και βέβαια της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που, προσπαθώ ως επιστημονικά υπεύθυνος, με πλήθος ενεργειών μου, να διασφαλιστεί η διαδικασία αδειοδότησης, καθώς και η αναβάθμιση, βελτίωση, ασφαλής και νόμιμη λειτουργία της, παρά τα εμπόδια που προέκυπταν.
Στο άρθρο, που φιλοξενείται στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο φύλλο της 1ης Δεκεμβρίου 2022 με τίτλο “Σε θολό τοπίο η (επα)ναλειτουργία της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο ΠΓΝΛ”, γίνεται λόγος για έντονο προβληματισμό που αφορά τη συμμετοχή μου σε πανελλήνιο συνέδριο που ήδη διεξάγεται στην Αθήνα ως εκπροσώπου ιδιωτικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Με την παρούσα ανακοίνωσή μου, διαψεύδω κατηγορηματικά το γεγονός αυτό, καθώς η εμφάνισή μου ως εκπροσώπου ιδιωτικής Μονάδας οφείλεται σε τυχαίο γραμματειακό σφάλμα.
Παράλληλα γνωστοποιώ ότι την παρούσα χρονική συγκυρία, η Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, ύστερα από την περίοδο αναστολής λειτουργίας της λόγω της πανδημίας, ευρίσκεται στην τελική ευθεία της αδειοδότησής της, υπό τη συνδρομή της Διοίκησης του ΠΓΝΛ, ύστερα από εκ νέου εισήγησή μου με την ιδιότητά μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ιατρός, πρωταρχικός μου στόχος ήταν και θα είναι πάντοτε η απρόσκοπτη, ασφαλής και υψηλού επιστημονικού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους χρήστες υγείας στο δημόσιο σύστημα, που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού ιατρικού και κοινωνικού προβλήματος της υπογονιμότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass