Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 14:00
Στη Λάρισα βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, Δημήτρης Συκιώτης, για τις πρώτες ενέργειες που θα χρειαστεί να δρομολογηθούν, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη στη Λάρισα, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο να δηλώνει αρωγός και ενεργός υποστηρικτής μέσω των φαρμακείων με οποιεσδήποτε δράσεις κριθούν αναγκαίες για την προαγωγή και επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θάνο Κουτσούκη, που δρέπει τους καρπούς από τον σπόρο που έσπειρε με την περσινή εβδομαδιαία εκδήλωση για τον εθελοντισμό την υγεία και την πρόληψη “ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ” στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στη Λάρισα βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, Δημήτρης Συκιώτης, για τις πρώτες ενέργειες που θα χρειαστεί να δρομολογηθούν, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη στη Λάρισα, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο να δηλώνει αρωγός και ενεργός υποστηρικτής μέσω των φαρμακείων με οποιεσδήποτε δράσεις κριθούν αναγκαίες για την προαγωγή και επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θάνο Κουτσούκη, που δρέπει τους καρπούς από τον σπόρο που έσπειρε με την περσινή εβδομαδιαία εκδήλωση για τον εθελοντισμό την υγεία και την πρόληψη “ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ” στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οδηγίες, παρατάσεις και συγχωνεύσεις (;)

Η πρώτη κάθοδος των διοικητών των νοσοκομείων στην Αθήνα για τη νέα

χρονιά προγραμματίζεται την Πέμπτη. Οι διοικητές θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής ημερίδας στα επιχειρησιακά σχέδια εκτάκτων αναγκών, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ. Και με την ευκαιρία θα πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για τη νέα υγειονομική κρίση με το κοκτέιλ των ιώσεων και θα πάρουν και τις σχετικές κατευθύνσεις για την τελική ευθεία μέχρι τις εκλογές. Ειδικά τώρα που επίκειται και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα, με υγειονομικούς παράγοντες να θεωρούν βέβαιη και μια επίσκεψη σε δομή υγείας της περιοχής.
* * *  
Την παράταση των συμβάσεων απασχόλησης έξι ιδιωτών ιατρών, που έχουν ήδη ενταχθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας στο δυναμικό Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού υπέγραψε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης. Μεταξύ των 6 γιατρών, ο καθηγητής Ορθοπεδικής Κων. Μαλίζος, που απασχολείται από τις 22 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και ο λοιμωξιολόγος Γιώργος Συρογιαννόπουλος, που αν και αφυπηρέτησε συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τις 13 Δεκεμβρίου 2021. Η διάρκεια της παράτασης ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 1.1.2023 έως και την 31η.3.2023.
* * *
Από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε για την καινούργια χρονιά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είναι και η απόφαση για την τιμολόγηση των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Με την υπουργική απόφαση θεσπίζονται τεχνικού και λεπτομερειακού χαρακτήρα διατάξεις σχετικά με τους κανόνες και τη διαδικασία τιμολόγησης που εφαρμόζεται επί των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ καθορίζεται ότι αρμόδιος για την εφαρμογή της διαδικασίας είναι ο Ε.Ο.Φ., ο οποίος υποβάλλει σχετική πρόταση για την έκδοση απόφασης του Υπουργού Υγείας, που εμπεριέχει τον κατάλογο των τιμών των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
* * *  
Τις έντονες ανησυχίες στις τοπικές κοινωνίες από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων φέρνει στη Βουλή ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Λαρισαία Άννα Βαγενά, η οποία με παρέμβασή της ρωτά τον Θάνο Πλεύρη: 1) Πότε έχει σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την κατάργηση νοσοκομείων που ανέπτυξε πρόσφατα σε επιστημονικό συνέδριο για τα Οικονομικά της υγείας; 2) Ποια νοσοκομεία της χώρας περιλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό; 3) Μέχρι τότε έχει σκοπό να προβεί στη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών που έχουν δημιουργηθεί ή θα αφήσει τα τμήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο; 4) Προτίθεται να θεσπίσει κίνητρα προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ και ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές; 5) Έχει πάρει κάποιο μέτρο για τη βελτίωση της λειτουργικής διασύνδεσης των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με τα Τριτοβάθμια Νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων; Τις απαντήσεις του υπουργού αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κοινωνικοί παράγοντες στη Λάρισα, που δεν μπορούν να ξεχάσουν την περίοδο της λειτουργικής διασύνδεσης του Πανεπιστημιακού με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κάτω από ενιαία διοίκηση και των επιπτώσεων που είχε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Δεν είναι λίγοι όσοι φορείς συστήνουν επαγρύπνηση, αν και εκτιμούν ότι σε προεκλογική περίοδο θα ήταν αυτοκτονία για την κυβέρνηση να ανοίξει θέμα συγχωνεύσεων στα νοσοκομεία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass