Στη Λαμία η πρότυπη Ογκολογική Κλινική

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 11:07

Ο υπουργός Υγείας, Αθ. Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυρ. Βελόπουλος, με θέμα «Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας, συνέργεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire (CERN)», αναφέρει τα εξής:


«Η δημιουργία πρότυπου ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα ήταν ένα project της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το οποίο αφενός επίσημα η 5η Υ.Πε. δεν είχε ενημερωθεί και αφετέρου κατά πληροφορίες τίθετο συνέχεια εδώ και κάποια χρόνια από την Περιφέρεια. Το θέμα αυτό τέθηκε εκ νέου στο πλαίσιο του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης που έλαβε χώρα στη Λάρισα στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020.
Είναι σε εξέλιξη στην Κεντρική Ελλάδα το έργο της δημιουργίας πρότυπης Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το έργο είναι ένα από τα επτά πρώτα έργα του Υπουργείου Υγείας που εντάχθηκαν στο ταμείο ανάκαμψης ήδη από τις 24.08.2021 και για την υλοποίησή του χρειάστηκε πρώτα να εγκριθούν όροι δόμησης για την ανέγερση νέου κτιρίου στο Γ.Ν. Λαμίας (ΦΕΚ 187/Α’/30.09.2022).
Το έργο περιλαμβάνει: Την ανέγερση νέου κτιρίου τριών ορόφων συνολικού εμβαδού 2.997 τ.μ., με αμφιθέατρο για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και την ένταξη του νέου κέντρου ακτινοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος πυρηνικής ιατρικής, ο δε προϋπολογισμός της εγκεκριμένης προκαταρκτικής μελέτης του έργου ανέρχεται στα € 15.326.400,00 με Φ.Π.Α. και την προμήθεια, ενός PET - CT, δύο γραμμικών επιταχυντών, μία γ-camera δύο κεφαλών, ενός συστήματος CT-εξομοίωσης, ενός συστήματος βραχυθεραπείας (HDR), λοιπού ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης € 11.000.000,00 με τον Φ.Π.Α.
Για την υλοποίηση του έργου, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί οι κάτωθι ενέργειες: Υλοποίηση και κατάθεση της απαιτούμενης προμελέτης για την κατασκευή του κτιρίου. Κατάθεση της αναγκαιότητας - σκοπιμότητας, καθώς και το προϋπολογιστικό κόστος εξοπλισμού. Τροποποίηση του Οργανισμού του Γ.Ν. Λαμίας σύμφωνα με τις ανάγκες της υπό δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής.
Με την τροποποίηση του οργανισμού του Γ.Ν. Λαμίας (ΦΕΚ 5800/Β’/10.12. 2021): εντάχθηκε στον παθολογικό τομέα στο πλαίσιο του τμήματος του ογκολογικού - χημειοθεραπείας ως ειδική μονάδα μία μονάδα ακτινοθεραπείας, καταργήθηκαν 5 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, συστάθηκαν 4 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής.
Είχε προηγηθεί η με αρ. Γ2α/25513/27.09.2021 απόφαση των υπηρεσιακών γραμματέων των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών περί ανακατανομής των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στο Γ.Ν. Λαμίας (ΦΕΚ 4487/Β’/29.9.2021), δυνάμει της οποίας συστάθηκαν τρεις (03) οργανικές θέσεις κλάδου ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ και συγκεκριμένα: 1 θέση ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας και 2 θέσεις ειδικότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Για την ειδική μονάδα ακτινοθεραπείας προβλέπονται 15 κλίνες. Σήμερα, ο πλήρης φάκελος βρίσκεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες που θα αναδείξουν τον ανάδοχο που θα πραγματοποιήσει τη μελέτη - κατασκευή του περιγραφόμενου έργου» καταλήγει ο κ. Πλεύρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass