Τα καλύτερα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 8:36

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες είναι το θέμα της τριχόπτωσης.

Οι άντρες βέβαια αρκετά περισσότερο αφού οι έλλειψη μαλλιών είναι πολύ πιο εμφανής.Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να πέφτουν τα μαλλιά, όπως για παράδειγμα η διατροφή, το αγχος κλπ. Στο άρθρο θα δούμε γιατί προκαλείται τριχόπτωση και τα καλύτερα σαμπουάν που βοηθούν στην αντιμετώπιση της.

Αίτια της τριχόπτωσης

 1.    Ορμονικές διαταραχές: Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες, όμως αυτό δεν ισχύει. Και οι άντρες έχουν διάφορες ορμονικές διαταραχές (κυρίως με τα ανδρογόνα) τα οποία οδηγούν στην τριχόπτωση. Οι γυναίκες απλώς έχουν περισσότερους λόγους που διαταράσσονται οι ορμόνες τους (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση κλπ)

  1. Γονίδια: Ή αλλιώς κληρονομικότητα. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως κληρονομούμε την προδιάθεση και εξαρτάται από τον τρόπο ζωής αν θα εκδηλωθεί τριχόπτωση.
  2. Παθήσεις και φάρμακα: Η χρήση φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε μία προσωρινή πτώση των μαλλιών, ενώ και κάποιες βαριές ασθένειες όπως ο λύκος ή ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη απώλεια μαλλιών. Επίσης υπάρχουν διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα που αφορούν το τριχωτό της κεφαλής όπως η γυροειδής αλωπεκία
  3. Στρες και κακή διατροφή: Μία διατροφή φτωχή σε φρούτα και λαχανικά δημιουργεί διάφορες ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να προκαλείται τριχόπτωση. Αν σε αυτό προσθέσουμε το στρες, το κάπνισμα και το αλκοολ καταλαβαίνετε ότι δημιουργούμε ένα πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ γενικότερα για την υγεία μας
  4. Τα προϊόντα περιποίησης: Αφορά περισσότερο τις γυναίκες καθώς περιποιούνται περισσότερο τα μαλλια τους. Η υπερβολική χρήση διαφόρων προϊόντων όπως για παράδειγμα οι μάσκες, το συχνό λούσιμο και οι βαφές μπορεί να αποδυναμώσουν την τρίχα και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

Τα καλύτερα προϊόντα για τριχόπτωση

 Τα σαμπουάν και γενικότερα τα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης δεν είναι φάρμακα και άρα δεν θα λύσουν τα προβλήματα που περιγράψαμε παραπάνω. Εάν το πρόβλημα όμως είναι τοπικό, τότε σίγουρα μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Ας δούμε τα 5 καλύτερα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης σύμφωνα με το zizel.gr.

 L’Oréal Professionnel Serioxyl

 Η σειρά Serioxyl της L’Oréal Professionnel είναι ειδικά σχεδιασμένη για αδύναμα μ

αλλιά και περιλαμβάνει 7 προϊόντα. Δύο ορούς μαλλιών, ένα σαμπουάν, ένα conditioner και τρία σπρει (για καστανά, ξανθά και μαύρα μαλλιά). Τα προϊόντα περιλαμβάνουν καινοτόμα ενεργά συστατικά όπως το Stemoxydine που αφυπνίζει τα αδρανή τριχοθυλάκια συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων τριχών και το Neohesperidin ένα σχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει τη δράση του Stemoxydine. Τα προϊόντα της σειράς θα τα βρείτε στο zizel.gr με έκπτωση 25%.

Schwarzkopf Professional [3D]MENSION Root Activator

 Το Schwarzkopf Professional [3D]MENSION Root Activator είναι ένα σαμπουάν ενεργοποιεί τις ρίζες, μπλοκάροντας έτσι την τριχόπτωση και βοηθώντας παράλληλα την πύκνωση του τριχωτού. Περιέργει 3 πολύ βασικά ενεργα συστατικά Panthenol για ενυδάτωση, ταυρίνη για ενδυνάμωση και καρνιτίνη για να διεγείρει και να ενεργοποιήσει τις ρίζες. Η τιμή του ξεκινάει από 16€, στο zizel.gr θα το βρείτε περίπου στα 9.70€.

Kerastase Symbiose

 Η έκπληξη της Kerastase για το 2023. Η νέα σειρά της εταιρείας εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς απομακρύνει άμεσα την πιτυρίδα και έχει αποτελέσματα που διαρκούν έως 7 εβδομάδες. Περιέχει Σακιλικό οξύ που διαλύει τις νιφάδες, Bifidus που βοηθά στην ενός ισορροπημένου τριχωτού και piroctone olamine το οποίο μειώνει τον πολλαπλασιασμό του μικροοργανισμού του Malassezia που εμπλέκεται στη διαδικασία της υπερβολικής απολέπισης του τριχωτού και συνεπώς στο σχηματισμό πιτυρίδας. Η σειρά περιλαμβάνει 6 προϊόντα και μπορείτε να τα αγοράσετε με έκπτωση 20% εδώ.

Redken Scalp Relief Dandruff

 Οι παραπάνω σειρές κυρίως μπλοκάρουν την πιτυρίδα. Τα προϊόντα Scalp Relief όχι μονό την μπλοκάρουν, αλλά την καταπολεμούν κιόλας. Το σαμπουάν Redken Scalp Relief Dandruff καθαρίζει και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, ενώ επειδή περιέχει πυριθειόνη καταπολεμα την πιτυρίδα. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς αφού πρόκειται περισσότερο για θεραπεία, παρά για ένα μεμονωμένο προΪόν για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Σχετικά με το zizel.gr

Το zizel.gr είναι ένα από τα κορυφαία e-shop με προϊόντα ομορφιάς στην Ελλάδα. Διαθέτει σαμπουάν, προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, καλλυντικά και προϊόντα για τα νύχια, προσφέροντας χιλιάδες προϊόντα από πλήθος από επαγγελματικές μάρκες. Ως ειδικοί στον τομέα των προΊόντων ομορφιάς πιστεύουν πως  ο καθένας και η καθεμία θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην ομορφιά, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποια είναι, που βρίσκεται και πόσα μπορεί να ξοδέψει. Δεσμεύονται μια εντυπωσιακή γκάμα μαρκών και προϊόντων για κάθε ανάγκη. Μία επίσκεψη στο site τους θα σας πείσει!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass