Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 14:20
Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Διοίκησης στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, λίγες μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day). Με τη Διοίκηση να προγραμματίζει τις νέες δράσεις της για τη φετινή χρονιά. Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Διοίκησης στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, λίγες μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day). Με τη Διοίκηση να προγραμματίζει τις νέες δράσεις της για τη φετινή χρονιά.

Υγειονομικοί έλεγχοι και δεοντολογία φυσικοθεραπευτών

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει του Πάσχα ζητά από τις

Περιφέρειες το Υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του, με την οποία ζητά από τους περιφερειάρχες να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους υγειονομικούς υπαλλήλους (απαλλαγή από αλλότρια καθήκοντα, διευκόλυνση στις μετακινήσεις με παροχή αυτοκινήτων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, εξασφάλιση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων υπερωριακής απασχόλησης, κ.λπ.), προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις πραγματικά αυξημένες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις. Επισημαίνεται ότι ο υγειονομικός έλεγχος επικεντρώνεται λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών κατά προτεραιότητα στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως υπεραγορές τροφίμων, στις αποθήκες τροφίμων και ποτών όπου αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες α’ υλών λόγω της αυξημένης ζήτησης της περιόδου αυτής, στα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία, παραγωγικές μονάδες στις οποίες γίνεται επεξεργασία πολλών και σύνθετων προϊόντων με υλικά ιδιαιτέρως ευαλλοίωτα όπως αβγά, γάλα, βούτυρο κλπ., στα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κλπ., στις πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα υγειονομικού χαρακτήρα (στο περιβάλλον και στον καταναλωτή) από την τυχόν ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφάγιων ζώων. Επίσης στις μονάδες παραγωγής αβγών, στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, παρασκευής γευμάτων και διάθεσης (με διανομή κατ’ οίκον ή κατανάλωσης εκτός του καταστήματος), στις υπαίθριες – λαϊκές αγορές, στα οχήματα μεταφοράς τροφίμων και ποτών κλπ. και στις υπαίθριες αγορές που οργανώνονται προσωρινά λόγω του Πάσχα (street food, τροχήλατα οχήματα κ.λπ.).
* * *
Συγκροτείται από το Υπουργείο Υγείας το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τους αντίστοιχους Φορείς που υπάγονται σε αυτήν (2023-2024). Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας κ. Ιωάννης Μαγκούτας με αναπληρωτή τον επίσης Αντεισαγγελέα Εφετών Λάρισας κ. Στέφανο Ζαρκατζιά και μέλη η Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κα Ελένη Ευσταθίου με αναπληρωτή τον Δικαστικό Πληρεξούσιο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Μιχαήλ Κυπραίο, οι οποίοι αμφότεροι υπηρετούν στο Δικαστικό Γραφείο Λάρισας, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρυσούλα Τερζούδη, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας, Τ.Ο.Ε.Β. Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτριο Παπαμιχαήλ και τους αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων με τους αναπληρωτές τους. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τους αντίστοιχους Φορείς που υπάγονται σε αυτήν είναι αρμόδιο για τα πειθαρχικά θέματα του προσωπικού, εξαιρουμένων των ιατρών.
* * *  
Δικαιολογημένα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πανηγυρίζει για την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 2,715 εκ. ευρώ ως επιβράβευση από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για την κατάθεση «κλειστού ή σφαιρικού» προϋπολογισμού όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ενημερώνει ο διοικητής Γιάννης Ντόκος, είναι το πρώτο Νοσοκομείο πανελλαδικά που κατέθεσε εγκεκριμένο τον προϋπολογισμό 2023 με απόφαση της Διοίκησης στις 14-2-2023 καθώς και «κλειστό ή σφαιρικό» προϋπολογισμό, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης. Ως επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών της Διοίκησης του ΓΝ Βόλου και των Οικονομικών Υπηρεσιών, ο Φώτης Σερέτης αύξησε τον προϋπολογισμό 2023 του Νοσοκομείου κατά 4,9 εκατ. €. Επίσης το ΓΝ Βόλου πρωτοστάτησε στη διασφάλιση της «οικονομικής βιωσιμότητας» στο ΤΕΠ, με την έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων (Μαγνητικές Τομογραφίες, Αξονικές Τομογραφίες κ.λπ.), από τον Ιανουάριο του 2021, γεγονός που οι προηγούμενες Διοικήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από το 2016 αγνοούσαν «επιδεικτικά».
* * *
Εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας ο Κώδικας Δεοντολογίας φυσικοθεραπευτών ο οποίος ρυθμίζει τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος και αποτελεί τον οδηγό για τον φυσικοθεραπευτή, τόσο για την επαγγελματική του ευθύνη στη νομική της διάσταση, όσο και την ηθική της διάσταση. Στον κώδικα μεταξύ άλλων προσδιορίζονται τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα, οι σχέσεις του φυσικοθεραπευτή με τον λήπτη και την κοινωνία. το επαγγελματικό απόρρητο, η εκπαίδευση, η διαφήμιση και η παρουσία φυσικοθεραπευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, οι αμοιβές και η συμμετοχή φυσικοθεραπευτών στην έρευνα. Σημειώνεται ότι η τήρηση των διατάξεων του Κώδικα επαφίεται στην επιστημονική αξιοπρέπεια και την επαγγελματική συνείδηση των φυσικοθεραπευτών, ενώ κάθε παραβίαση των διατάξεων αυτών ελέγχεται πειθαρχικώς, από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
* * *
Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα: «Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις» διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 4 μ.μ. – 5:30 μ.μ. ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (facebook. com/almazois). Ομιλητής είναι ο Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Αμ. επίκ. καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών. Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass