«Η δημόσια υγεία, θυσία στα ιδιωτικά συμφέροντα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΗ ΝΑΣΙΩΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 15:50

Μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της υγείας και πλήττουν την ιατρική κοινότητα, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας Ακης Νασιώκας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κώστα Γιαννακόπουλο, στα γραφεία του Συλλόγου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, παρουσίασε στον υποψήφιο βουλευτή, τα βασικότερα αιτήματα του κλάδου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο Γκάγκα, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, ενώ δεν είχε τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ψήφισή του.
Επίμαχο σημείο του νομοσχεδίου είναι το «πράσινο φως» που δίνει στους γιατρούς του ΕΣΥ να απασχολούνται παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα, για το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως «διαταράσσει την εργασιακή ηρεμία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Επίσης άλλα αιτήματα του κλάδου, που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, είναι «η πλήρης κατάργηση clawback των ιδιωτικών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, η επαναφορά του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ στα προ του 2012 επίπεδα, η άμεση αναθεώρηση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΠΥ και ιδιωτών γιατρών ώστε να γίνονται πιο φιλικές στους ιδιώτες γιατρούς για να προχωρήσει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού με παράλληλα γενναία χρηματοδότηση της ΠΦΥ, η διεύρυνση των ειδικοτήτων προσωπικού γιατρού, και τέλος η επαρκής χρηματοδότηση και η αξιοκρατική στελέχωση όλων των δομών του δημόσιου τομέα». «Δίκαια και ύψιστης σημασίας για την ομαλή πορεία της υγείας στη χώρα μας» χαρακτήρισε τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου ο υποψήφιος βουλευτής Ακης Νασιώκας, ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του ιατρικού κόσμου.
Σε αναφορά του δε, για τον νόμο Γκάγκα, τόνισε:« Η απρόσκοπτη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία όμως όπως φαίνεται, την θυσιάζει στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων. Οι ασθενείς θα αναγκάζονται να κατευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες και θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές υπηρεσίες και την περίθαλψη, που το κράτος θα πρέπει να παρέχει δωρεάν… Η κυβέρνηση εμφανώς προσανατολίζεται να «ξεπουλήσει» την υγεία και να αποδυναμώσει τις δημόσιες δομές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass