Πρωτοποριακές δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 15:02

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζονται στη Λάρισα οι δράσεις του

«Μαζί μια αγκαλιά», ενός νεοσύστατου θεσμού που προάγει την υγεία, την ευεξία, τη σημασία της πρόληψης και τις αρχές του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Από δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής μέχρι δρώμενα για παιδιά περιλαμβάνει η πολυθεματική δράση που θα φιλοξενείται μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου στη Λάρισα και υλοποιείται με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ στηρίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, Κέντρο Πρόνοιας Θεσσαλίας, Δήμο Λαρισαίων, Περιφέρεια Θεσσαλίας και συμμετέχουν ενεργά 19 ακόμη κοινωνικές και επιστημονικές οργανώσεις και ιδρύματα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αθανάσιος Κουτσούκης: «Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε αυτό το πολυθεματικό δρώμενο. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης. Η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά οργάνων αποτελούν πράξεις απόλυτου αλτρουισμού, τις οποίες η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Η υποστήριξη οικογενειών με προβλήματα και παιδιών χωρίς οικογένεια, το αγκάλιασμα των ασθενών μέσα από ορθή ενημέρωση - κατεύθυνση και η αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων, η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και φόβων, η δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων, η ψυχολογική υποστήριξη και η προσπάθεια επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν στόχους της πρωτοβουλίας αυτής». Στο πλαίσιο αυτό, αυτήν την εβδομάδα θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τους παιδίατρους της πόλης, τους οδοντίατρους, την Ενδοκρινολογική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν με τα παιδιά των σχολείων της περιοχής που έχουν καλεστεί. Επίσης καθόλη τη διάρκεια της δράσης θα προβάλλονται ειδικά ενημερωτικά βίντεο και θα δίνεται έντυπο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την επικινδυνότητα του μελανώματος, για την ορθή χρήση των φαρμάκων, για την κατάχρηση των αντιβιοτικών κ.λπ.


Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να επισκεφτούν την Κεντρική πλατεία της πόλης και να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα για την αξία της Πρόληψης και του Εθελοντισμού και τα εμβολιαστικά προγράμματα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «Αναγνωρίζοντας επί σειρά ετών ότι ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση για την προστασία του πληθυσμού και τη βιωσιμότητα των υγειονομικών συστημάτων, η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης τονίζει τη σημασία της έγκαιρης και ισότιμης πρόσβασης του πληθυσμού στα διαθέσιμα εμβολιαστικά προγράμματα. Ιδιαίτερα σήμερα, που η παγκόσμια κοινότητα έχει επανέλθει στην κανονικότητα μετά την πρόσφατη κρίση δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας Covid - 19, η οποία ανέδειξε αναμφισβήτητα την αξία του εμβολιασμού, οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας Εμβολιασμών 2030 οφείλουν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν το σύνολο της Πολιτείας. Συγκεκριμένα, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλιακές ομάδες, συνοδευόμενη από εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού και ειδικά μητρώα που θα επιτρέπουν την καταγραφή και παρακολούθηση των εμβολιασμών, οφείλουν να βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της δημόσιας υγείας των εθνικών αρχών υγείας και να κινητοποιούν το έργο της ιατρικής κοινότητας. Επισημαίνουμε ότι περίπου 25.000.000 βρέφη παγκοσμίως έχουν χάσει δόσεις κύριων εμβολιασμών, λόγω της πανδημίας που θα πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε ανάπτυξη, κυρίως με τη νέα τεχνολογία m-RNI, περίπου 100 νέα εμβόλια, το 80% των οποίων αφορά ενήλικες».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass