ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΑΚΚΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Υψηλή διάκριση για γιατρό του Πανεπιστημιακού

*Ο διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής τιμήθηκε με τον τίτλο «fellow of the Royal College of Physicians»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2015 8:03

Σημαντική διάκριση για γιατρό του Πανεπιστημιακού της Λάρισας από το Βασιλικό Κολλέγιο Ιατρών του Λονδίνου. Ο Λάζαρος Σακκάς, καθηγητής Παθολογίας και Ρευματολογίας και διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ανακηρύχθηκε προσφάτως ‘’fellow of the Royal College of Physicians’’ στο Λονδίνο. Το Βασιλικό Κολλέγιο Ιατρών του Λονδίνου συμπληρώνει φέτος τα 500 χρόνια λειτουργίας και επιλέγει αυστηρά ως μέλη διακεκριμένους γιατρούς. Αυτή η διάκριση για τον ήδη καταξιωμένο επιστήμονα τιμά και το Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο επιστημονικό βιογραφικό του Λ. Σακκά αναφέρεται επιγραμματικά ότι σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και απόκτησε το διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το δίπλωμα ECFMG των ΗΠΑ, που αναγνωρίζει το ελληνικό πτυχίο Ιατρικής στις ΗΠΑ. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Ρευματολογία, απέκτησε την ειδικότητα της Ρευματολογίας και παράλληλα εργάσθηκε στην Ανοσολογία και τη Μοριακή Βιολογία για 6 έτη στο ‘’Guy’s and St’ Thomas United Medical and Dental Schools’’ του Λονδίνου, όπου απόκτησε και το PhD από το London University. Στη συνέχεια επέστρεψε ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Κατόπιν μετέβη στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε για 6 έτη στη Ρευματολογική Κλινική και το Ανοσολογικό Τμήμα του ‘’Temple University School of Medicine’’, στη Φιλαδέλφεια ως Adjunct Assistant Professor.

Από το 1999 προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας και με την έναρξη λειτουργίας του το 2000 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αρχικά στην Παθολογική Κλινική, και από το 2008, με την έναρξη λειτουργίας της, στη Ρευματολογική Κλινική. Το 2010 εκλέχθηκε ως Adjunct Professor στο ‘’Center for Molecular Medicine, Old Dominion University, Norfolk’’, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο Λαζ. Σακκάς αναγνωρίζεται διεθνώς για την έρευνά του στα ρευματικά νοσήματα και στην Ανοσολογία/Μοριακή Βιολογία. Είναι μέλος σε αρκετά editorial boards επιστημονικών περιοδικών, κριτής εργασιών σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και αρκετών κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία.

Όσο για τη Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού της Λάρισας, διαθέτει εξωτερικά ιατρεία, θαλάμους νοσηλείας, κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, Τμήμα κλινικών μελετών, Ερευνητικό Ανοσολογικό Εργαστήριο, υπέρηχους για τη διάγνωση αρθρίτιδας, Τριχοειδοσκόπιο για τη διάγνωση σκληροδερμίας, και μικροσκόπιο για τη διάγνωση κρυστάλλων ουρικής αρθρίτιδας. Στη Ρευματολογική Κλινική εξετάζονται και νοσηλεύονται ασθενείς με αρθρίτιδα, συστηματικά ρευματικά νοσήματα και παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος με πυρετό, προσβολή νεφρών, πνευμόνων, νεύρων, αναιμία, θρομβώσεις αγγείων και άλλα. Εφαρμόζονται οι τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που σέβεται τον άνθρωπο-ασθενή. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass