ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ψηφιακή παροχή υπηρεσιών υγείας στον αυτισμό

* Από το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2015 8:02

Παγκόσμια πρωτοπορία καταγράφει η χώρα μας, στην ψηφιακή παροχή υπηρεσιών υγείας, με το πρόγραμμα που δημιούργησε το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Επιχειρηματικής Νοημοσύνης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενό του τη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και θεραπευτών ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Η μοναδική αυτή εφαρμογή, παρουσιάστηκε χθες στη Λάρισα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διβάνη» από τον καθηγητή Πληροφορικής και υπεύθυνο του έργου αυτού, κ. Βασίλη Βουτσινά, ενώ για τη λειτουργία της μίλησαν οι ερευνητές κ. Γιώργος Ραβασόπουλος, Αλέξανδρος Οικονομάκης και Βασ. Μεταξάς.

«Πρόκειται για ένα ευφυές σύστημα, έναν αυτόματο ηλεκτρονικό ειδικό, που μπορεί να τον βρει ο καθένας όπου κι αν είναι… Ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτύου, κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης μπορεί να μπει σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογική εφαρμογή ΠΑΥΕΥΣ, 24 ώρες το 24 ωρο. Η βάση του συστήματος, μπορεί να αντεπεξέλθει και περιλαμβάνει συμβουλές αντιμετώπισης, συμπεριφοράς, και θεραπείας για 3.000 περιστατικά ατόμων στο φάσμα του αυτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βουτσινάς.

Η δημιουργία του προγράμματος χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται με την τελική φάση δοκιμαστικής χρήσης του, από άτομα σε όλη τη χώρα.

Για αυτό το λόγο το Πανεπιστήμιο Πατρών το παρουσιάζει σε διάφορες πόλεις, όπως και χθες στη Λάρισα, αναμένοντας την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων για να συγκεντρωθεί ένα δείγμα ατόμων που θα δοκιμάσει τη λειτουργία του και θα βοηθηθεί σημαντικά στην καθημερινότητά του.

Το πρόγραμμα κάνει εφικτή την ανάπτυξη εξατομικευμένης παροχής υπηρεσιών φροντίδας και θεραπείας ατόμων διάφορων ηλικιών και βαρύτητας αυτισμού, και απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, επαγγελματίες που ασχολούνται με άτομα που παρουσιάζουν ΔΑΦ (π.χ. ψυχολόγοι, νευρολόγοι, αναπτυξιολόγοι, θεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ.), Συλλόγους, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass