ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σεμινάριο χειρουργών ATLS

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2014 15:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:48

 

 

 

Η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελεί κέντρο διεξαγωγής του σεμιναρίου του ATLS (Advanced Trauma Life Support) που αποτελεί επίσημο πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών. Το ATLS Student Course δεν παρουσιάζει καινούριες αντιλήψεις στην φροντίδα του τραύματος, αλλά διδάσκει τις προτεραιότητες στις αποδεκτές υπάρχουσες μεθόδους αντιμετώπισης.

Η συστηματική, λιτή σαφής και μεθοδική προσέγγιση στην αρχική εκτίμηση και φροντίδα του πολυτραυματία είναι το σήμα κατατεθέν του Προγράμματος του ATLS.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς της όλης της Ελλάδας και διαρκεί δύο ημέρες. Η διήμερη εντατική εκπαίδευση αποτελείται από διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση σε σωστικές τεχνικές σε ζώα, προπλάσματα και εθελοντές που προσποιούνται τους τραυματίες. Το πρόγραμμα προσφέρει στους ιατρούς γνώση και τεχνικές που είναι κατανοητές και εύκολα προσαρμόσιμες στις δικές τους ανάγκες. Στο τέλος του σεμιναρίου δίδονται εξετάσεις γραπτές και προφορικές με τις οποίες τεκμηριώνεται η γνώση του που έχει αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος ιατρός και στον οποίο χορηγείται πιστοποιητικό διεθνούς αναγνώρισης, τετραετούς ισχύος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απόλυτα αποδεκτό και κατοχυρωμένο διεθνώς. Μέχρι σήμερα  έχουν εκπαιδευτεί άνω των 350.000 ιατρών στις πέντε ηπείρους. Αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση κατάληψης ιατρικής θέσεως σχετιζόμενης με το τραύμα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι δε προϋπόθεση για λήψη FRCS στο Ηνωμένο Βασίλειο και FCS στην Ν. Αφρική. Στην Ελλάδα από το 1993, οργανώνεται από τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το κέντρο της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει αναγνωριστεί επίσημα σαν Κέντρο ATLS από το 2002 και έχουν εκπαιδευτεί έως σήμερα περισσότεροι από 200 ιατροί.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ATLS στο Π.Θ. Επιστημονικός Υπεύθυνος, αλλά και Συντονιστής είναι ο αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής  Κων/νος Τεπετές μαζί με τον Επιμελητή Α΄ Χειρουργικής (Π.Γ.Ν.Λ.) Μιχαήλ Σπυριδάκη και διοικητική συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Αναστασία Ποιμενίδου.

Το επόμενο σεμινάριο προβλέπεται να διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου  – 1 Φεβρουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για αιτήσεις συμμετοχής μπορούνε να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6948400547 (καθημερινά 16:00-18:00), 2413 502729 (καθημερινά 9:00-15:00) και στα e-mails: poimenidou.a@gmail.com, tepetesk@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass