ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά

*Οι Λαρισαίοι εθελοντές οδοντίατροι που μετείχαν

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2013 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:39

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής που οργάνωσε για μικρούς μαθητές, κατά τη διάρκεια της λήξασας σχολικής χρονιάς, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «βιωματική εκπαίδευση μαθητών για τη στοματική υγιεινή και την πρόληψη», έγινε ενημέρωση σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού Λάρισας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας. Τα οφέλη του προγράμματος είναι σημαντικά καθώς το παιδί ενημερώνεται για την σωστή στοματική υγιεινή και εκπαιδεύεται στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών από μικρή ηλικία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Οι εθελοντές οδοντίατροι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τους οποίους ευχαριστεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής: Αθανασιά Ευαγγελία, Αναστασίου Ιωάννης, Ατζάκας Έκτορας, Γεωργαντζά Αικατερίνη, Γκουλέμτσα Αντιγόνη, Ζαχαρή Σοφία, Ιωνά Βιβή, Καραβάκα Σοφία, Καραμήτσου Ελευθερία, Κλειούσης Ανδρέας, Κληματσίδας Κων/νος, Κολώνα Χάιδω, Κορώνη Ελένη, Ματούλας Αθανάσιος, Μπακάλη Μαρία, Μπαρμπούτης Παναγιώτης, Μπατζιάκας Αχιλλέας, Μπιώτης Κων/νος, Νανάς Ελευθέριος,, Παπαγγελής Νίκος, Σασών Σουζάνα, Τάτση Μαρία, Τόσκα Μαρία, Τσακμακίδου Ιωάννα, Τσιμπόλη Ελένη και Χουλιάρα Χριστίνα.

 *Ένα δεύτερο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά που πέρασε, είναι το πρόγραμμα «γερά δόντια - χαρούμενα παιδιά» που αφορούσε την αγωγή στοματικής υγείας σε παιδιά της Β΄ τάξης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων. Στο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση και φθορίωση των δοντιών σε μαθητές. Η επίσκεψη των οδοντιάτρων έγινε σε 16 δημοτικά ολοήμερα σχολεία του νομού Λάρισας, συμμετείχαν 744 παιδιά και εξετάστηκαν τα 718. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας ευχαριστεί τους εθελοντές οδοντιάτρους που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι οποίοι κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Ευσταθίου Νικόλαος, Κληματσίδας Κων/νος, Κουκάλας Χρήστος, Μπαρμπούτης Παναγιώτης, Μπατζιάκας Αχιλλέας, Σακκά Χρυσαυγή, Σπανού Αντιγόνη, Τάτση Μαρία, Τσακμακίδου Ιωάννα, Χαρακοπούλου Μαρία και Χουλιάρα Χριστίνα.

Επιπλέον, τα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιείται στην Παιδική Στέγη Λάρισας της Ελληνικής Μέριμνας , ένα πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας των παιδιών ηλικίας από 2,5 έως 6 ετών. Οι εθελοντές οδοντίατροι που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και ευχαριστεί ο Λάρισας είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής: Αληφακιώτη Ευγενία, Μπέη -Φουντή Βιολέτα, Νάνης Δημήτρης, Νανάς Ελευθέριος και Τάτση Μαρία. Επίσης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί τους δασκάλους και διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των παραπάνω προγραμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass