«ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ» ΤΟΝΊΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ

«Δεν τίθεται θέμα δυσλειτουργίας των κλινικών»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2013 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
  
«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα δυσλειτουργίας των κλινικών και οι πολίτες της Θεσσαλίας δεν πρέπει να ανησυχούν» τονίζει τώρα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, ταυτιζόμενη πλήρως με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το καθεστώς αργίας στο οποίο τέθηκαν πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η 5η ΥΠΕ ανακοίνωσε χθες μέτρα, όπως προσλήψεις ή μετακινήσεις γιατρών και η διαβεβαίωση ότι «δεν υφίσταται πρόβλημα» έρχεται σε ευθεία αντίθεης με την κοινή δήλωση των γιατρών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΝΛ που τονίζουν ότι «ο αριθμός των ιατρών που έμεινε στην κλινική δεν επαρκεί ούτε καν για τυπική κάλυψη των εφημεριών» και πως «εκ των πραγμάτων πλέον οι εφημερίες θα μείνουν ακάλυπτες».
Στους εμπλεκόμενους γιατρούς του ΠΝΛ επιδόθηκαν χθες, με δικαστικό επιμελητή, οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις χωρίς ωστόσο να απαντηθεί το ερώτημα, τι μεσολάβησε και, τόσο ο υπουργός υγείας όσο και τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, τοπικά και κεντρικά, πριν δύο εβδομάδες εκτίμησαν μετά από σύσκεψη στο υπουργείο ότι απειλούνται ανθρώπινες ζωές και αποφάσισαν να «παγώσει» η διαδικασία των αργιών και προχθές βράδυ, χωρίς επί της ουσίας να αλλάξει κανένα δεδομένο, αναίρεσαν την απόφασή τους και εκτιμούν πλέον ότι δεν τίθεται θέμα με την ασφάλεια των ασθενών.
Οι παλλινωδίες του υπ. Υγείας σχετικά με τις αργίες γιατρών δύο κλινικών (Νευροχειρουργική και Χειρουργική) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αιφνιδίασαν χθες τον ιατρικό κόσμο της Λάρισας, ειδικά με την ευκολία με την οποία ανακαλούνται οι αποφάσεις.
Μετά την προχθεσινή αιφνιδιαστική εξέλιξη, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ανακοίνωσε πως «τις επόμενες ώρες, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές» ενώ ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 26/08/13 και Τρίτη 27/08/13 προαναγγέλοντας «πανθεσσαλική κινητοποίηση φορέων υγείας για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων». Εμπλεκόμενος στην υπόθεση γιατρός, με δήλωσή του στην «Ε» κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παιχνίδι της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» και για «παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης στο έπακρο»
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
Όπως είναι γνωστό, ο γεν. γραμματέας του υπ. Υγείας Πελ. Καλλίρης μετέφερε προχθές στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζ. Μακρή την απόφαση του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη, να προχωρήσει η διαδικασία της αργίας 5 γιατρών του ΠΝΛ και ενός γιατρού του ΓΝ Βόλου, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προμηθειών υλικών (τη διετία 2008 – ’09) στο ΠΝΛ μετά από πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.
Ωστόσο με ευθύνη του υπ. Υγείας η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δυο χρόνια αφού δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών, παρότι οι ίδιοι γιατροί ΕΣΥ (σ.σ. για τα μέλη ΔΕΠ που επίσης φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση αναμένεται απόφαση του υπ. Παιδείας) πέτυχαν θετικές δικαστικές αποφάσεις, μετά την έκδοση της απόφασης του πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού, με αποτέλεσμα να εργάζονται κανονικά στα Νοσοκομεία.
Το θέμα αφορά κυρίως στη Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΝΛ, τη μοναδική δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλίας, καθώς είναι πρακτικά «αδύνατο» οι τρεις πλέον εναπομείναντες ιατροί να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα γενικής εφημερίας και με δεδομένο ότι η κλινική δέχεται καθημερινά περιστατικά (τραυματίες τροχαίων, εγκεφαλικές αιμορραγίες κ.ά.) από όλη τη Θεσσαλία, είτε για νευροχειρουργική εκτίμηση είτε για εγχείριση.
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ
Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με χθεσινή της ανακοίνωση, διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κλινικές.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Η Χειρουργική και Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ. εξακολουθούν να λειτουργούν εύρυθμα και με απόλυτη ασφάλεια. Η λειτουργία της Χειρουργικής και της Νευροχειρουργικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. δεν διαταράσσεται από την επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης αργίας σε 5 ιατρούς των ως άνω κλινικών για τον μήνα Αύγουστο. Και αυτό γιατί ήδη οι εν λόγω ιατροί βρίσκονται σε κανονική άδεια εγκεκριμένη από τους διευθυντές τους.
Συνεπώς ακόμη και μετά τη χθεσινή εξέλιξη, για το άμεσο προσεχές διάστημα δεν αφαιρούνται επί της ουσίας ιατρικές δυνάμεις. Με την εξαίρεση ενός μόνο ιατρού της Νευροχειρουργικής Κλινικής, ο οποίος και μέχρι χθες συμμετείχε στο πρόγραμμα των εφημεριών και του οποίου οι επόμενες εφημερίες προγραμματίστηκαν ήδη και καλύπτονται από συναδέλφους του. Συνεπώς δε συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας. Ούτε για σήμερα, ούτε για το προσεχές διάστημα, του οποίου ο προγραμματισμός έχει ως εξής:
Για τον μήνα Σεπτέμβριο και μετά, η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών έχει εξασφαλιστεί με σειρά μέτρων και παρεμβάσεων της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα για τη Χειρουργική Κλινική μετακινούνται 2 ιατροί από την 1η ΥΠΕ εντός των επόμενων 3 ημερών και αναμένεται διορισμός 1 επικουρικού ιατρού.
Για τη Νευροχειρουργική Κλινική αναμένεται διορισμός 2 επικουρικών ιατρών καθώς και 1 επιμελητή Β΄ με δικαστική απόφαση. Επίσης οποιαδήποτε στιγμή και αν προκύψει ανάγκη κάλυψης εφημεριών της Κλινικής, θα μετακινηθούν με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νευροχειρουργοί από Νοσοκομεία όμορων νομών.
Έχουν προηγηθεί ήδη σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και των Διοικήσεων των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης της. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα δυσλειτουργίας των κλινικών και οι πολίτες της Θεσσαλίας δεν πρέπει να ανησυχούν. Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους πολίτες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος. Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης εγγυάται την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από τα Νοσοκομεία ευθύνης της» καταλήγει η 5η ΥΠΕ.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τους ασθενείς, καλώντας σε σύσκεψη στο ΠΝΛ τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, κινούνται οι γιατροί της Νευροχειρουργικής κλινικής.
Όπως σημειώνεται στην κοινή δήλωσή τους «οι εναπομείναντες ιατροί της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας την αγωνία και την απόγνωσή μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα παλινωδία του υπουργείου Υγείας για εφαρμογή του μέτρου της αναγκαστικής αργίας δυο συναδέλφων νευροχειρουργών. Σημειώνεται ότι οι δυο αποπεμφθέντες ιατροί αποτελούν το 50 % της δύναμης των ιατρών της κλινικής.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι ο αριθμός ιατρών που έμεινε στη κλινική δεν επαρκεί ούτε καν για τυπική κάλυψη των εφημεριών, ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για ασφαλή και ουσιαστική κάλυψη τους. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά ασφαλής και εύρυθμη είναι η λειτουργία μιας κλινικής, η οποία λειτουργεί συνεχώς με γιατρούς που προέρχονται από εφημερία.
Εκ των πραγμάτων πλέον, οι εφημερίες της μοναδικής Νευροχειρουργικής κλινικής της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας θα μένουν ακάλυπτες, το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι 1,5 εκατομμύρια πληθυσμού με οποιοδήποτε οξύ νευροχειρουργικό πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνεται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε καθυστέρηση αντιμετώπισης, λόγω μεταφοράς, οποιουδήποτε οξέως νευροχειρουργικού περιστατικού τουλάχιστον τριών ωρών, διάστημα το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα του ασθενούς.
Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την εξάντληση, τόσο σωματική όσο και πνευματική, κάθε ορίου αντοχής μετά τις συνεχείς υπεράριθμες εφημερίες, τις οποίες εδώ και δεκαοκτώ μήνες έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το επαπειλούμενο φάσμα και της δικής μας τοποθέτησης σε αναγκαστική αργία, αφού είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι οι διάτρητες διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μας εκθέσουν στο άμεσο μέλλον σε παρόμοιους ατέρμονες πειθαρχικούς ελέγχους. Είναι απορίας άξιον γιατί οι πειθαρχικοί έλεγχοι των συναδέλφων μας δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δυόμισι χρόνια. Ποιους εξυπηρετεί άραγε αυτή η εκκρεμότητα και ποιοι καρπώνονται επικοινωνιακά οφέλη από αυτή;
Η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα του 50% του ιατρικού δυναμικού της νευροχειρουργικής κλινικής επηρεάζει άμεσα και ουσιαστικά την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών. Παράταση της κατάστασης αυτής ή αντικατάσταση των έμπειρων νευροχειρουργών από άπειρους και προσωρινούς επικουρικούς ιατρούς θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εκπαίδευση και κλινική άσκηση των ειδικευομένων ιατρών. Κινήσεις τέτοιου είδους από μεριάς του Υπουργείου Υγείας έχουν σαν στόχο τον τραυματισμό του τριτοβάθμιου χαρακτήρα του Π.Γ.Ν. Λάρισας και την καταβαράθρωση του επιστημονικού κύρους του.
Απαιτούμε: Την άμεση παρουσία του υπουργού Υγείας στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και τη συμμετοχή του σε διευρυμένη σύσκεψη φορέων ώστε να λάβει γνώση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Ίδρυμα και να ενημερώσει ο ίδιος τους πολίτες της Περιφέρειας για την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας που συστηματικά επιχειρείται.
Την άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων και την οριστική διαλεύκανση των όποιων ευθυνών των ιατρών. Την άμεση ανάκληση της αργίας των συναδέλφων μας, μέχρι την οριστική εκδίκαση των υποθέσεών τους. Την κατάρτιση άμεσου και ρεαλιστικού σχεδίου για την κάλυψη των νευροχειρουργικών αναγκών της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας. Με αγωνία» καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν οι: Φουντάς Κων/νος, Αναπλ. Καθηγητής Νευροχειρουργικής, Διευθυντής Ν/Χ κλινικής. Τάσιου Αναστασία, Επιμ. Α ΕΣΥ. Γάτος Χαράλαμπος, Επιμ. Β ΕΣΥ. Σιάσιος Ιωάννης, Ειδικευόμενος. Τσιανάκα Ελένη, Ειδικευόμενη. Γεωργιάδης Ιορδάνης, Ειδικευόμενος και, Βαγκόπουλος Κων/νος, Ειδικευόμενος.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ
Για το ίδιο θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε χθεσινή του ανακοίνωση σημειώνει πως «μετά την υπαναχώρηση του υπ. Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και το «ξεπάγωμα» των διαπιστωτικών πράξεων, σύμφωνα με τις οποίες 6 γιατροί Νευροχειρουργοί και Χειρουργοί (1 Νευροχειρουργός του ΓΝΒ, 2 Νευροχειρουργοί και 3 Χειρουργοί του ΠΓΝΛ) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το καθεστώς λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών του ΠΓΝΛ, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζει η Νευροχειρουργική, λόγω της μοναδικότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας που ήδη είχαν επισημανθεί σε προηγούμενη επιστολή μας προς το ΥΥΚΑ, το μόνο που κατάφεραν είναι να αφήσουν ακάλυπτο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Οι όποιες εμβαλωματικές λύσεις του τύπου της μετακίνησης ή της προσωρινής πρόσληψης κάποιων γιατρών, θεωρούμε πως δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα αποδιοργανώσουν το όλο εφημεριακό καθεστώς του ΠΓΝΛ, δεδομένου ότι εκκρεμεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο και για πολλούς ακόμα γιατρούς του ίδιου νοσοκομείου, για την ίδια υπόθεση των υλικών.
 Επιπρόσθετα, έχει ήδη καταρρακωθεί το κύρος , η αξιοπρέπεια και η υπόληψη των συγκεκριμένων συναδέλφων, που το μόνο που ζητάνε εναγωνίως είναι η άμεση σύγκληση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία τους.
 Στις επόμενες ώρες, ο ΙΣΛ, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθόσον η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί πλέον σε «βεντέτα» μεταξύ υπ.Υγείας, Διοίκησης του ΠΓΝΛ και γιατρών του ΠΓΝΛ, με τελικά θύματα τους συμπολίτες μας» καταλήγει ο ΙΣΛ.
ΙΑΤΡΟΙ
ΕΣΥ ΠΝΛ
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ. σημειώνοντας ότι «δεν παγώνει η καταρράκωση της αξιοπρέπειας των ιατρών που τίθενται σε «αυτοδίκαιη αργία» όπως δεν παγώνει και η διαδικασία επίδοσης διαπιστωτικών πράξεων παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Κ. Γεωργιάδη προ 15 ημερών περίπου.
Δεν παγώνει η μνήμη μας όμως , παρά τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια, και καταγγέλουμε πως με αυτές τις τακτικές παγώνει η «Δημόσια Υγεία» , παγώνουν τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά επί 2 ½ χρόνια και βεβαίως παγώνει η οποιαδήποτε διαδικασία σωστής εξυγίανσης.
Γιατί άραγε πάγωσε η διαδικασία ενεργοποίησης ενός κεντρικού μηχανισμού προμήθειας υλικών για την εξασφάλιση καλής ποιότητας και ανταγωνιστικών τιμών στα νοσοκομεία όλης της χώρας;
Διώκονται συνάδελφοι που αθωώθηκαν σε υπηρεσιακά συμβούλια ενώ συνεχίζονται οι ίδιες διαδικασίες προμήθειας υλικών. Βεβαίως υποθέτουμε πως ο υπουργός υγείας έχει παγώσει και το θέμα της ενημέρωσης του για την όλη διαδικασία, μιας και η επιλεκτική απόδοση ευθυνών σε 5 ιατρούς Ε.Σ.Υ. του νοσοκομείου μας, μόνο σε άγνοια ή σε σκοπιμότητα θα μπορούσε να αποδοθεί.
Δεν ανταλλάσουμε το κλείσιμο κλινικών με την υποβάθμισή τους. Δεν ανταλλάσουμε τις διαδικασίες διαφάνειας με μεσαιωνικές τακτικές κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας. Δεν ανταλλάσουμε την ανυπαρξία της δημόσιας υγείας με την τραγική υποβάθμισή της. Χωρίς να μελετηθούν οι πληθυσμιακές ανάγκες εκκενώνονται νοσοκομεία, όπως σε περιόδους πολέμου, εξαθλιωμένοι ιατροί εκτελούν εξοντωτικά ωράρια εργασίας.
1.500.000 τουλάχιστον ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να προσφύγουν στις δημόσιες δομές υγείας. Το ενδιαφέρον για την «Υγεία του Κόσμου» εξαντλείται άραγε στην διαδικασία ανεύρεσης πιθανών επιόρκων όπως απαιτεί η τρόικα και οι εκπρόσωποί της;
Απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου και την επιτάχυνση της δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων. Κηρύσσουμε τετράωρη στάση εργασίας Δευτέρα 26/08/13 και Τρίτη 27/08/13 από 10 – 14 μμ. Προγραμματίζουμε πανθεσσαλική κινητοποίηση φορέων υγείας για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων» καταλήγει ο Σύλλογος.
 «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Εκ μέρους των εμπλεκομένων ιατρών ΕΣΥ στην υπόθεση, γιατρός του ΠΝΛ τονίζει με δήλωσή του στην «Ε» πως, «επιτέλους οι Διαπιστωτικές Πράξεις Αυτοδίκαιης Αργίας μόνο για τους γιατρούς του ΕΣΥ θα μας επιδοθούν και μάλιστα με Δικαστικό Κλητήρα, το επικοινωνιακό παιχνίδι της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εις διπλούν και οι εντυπωσιασμοί και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης στο έπακρο.
Ο εξευτελισμός των γιατρών του ΕΣΥ θεωρούν ότι θα λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν και κλονίζουν την αξιοπιστία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Με την επιλεκτική αυτή απόφαση η ισότητα και η ισονομία, που είναι βασικές αρχές Χρηστής Διοίκησης και Δικαίου, βασικές αρχές κάθε ευνομούμενης πολιτείας και Δημοκρατικού Πολιτεύματος, συνθλίβονται και τσαλαπατούνται.
Άραγε τι είναι προτιμότερο, να εξευτελιστούν έξι έντιμοι γιατροί του ΕΣΥ ή να συνεδριάσει Άμεσα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ώστε να δοθεί λύση και να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν; Μάλλον το πρώτο, διότι σκόπιμα εδώ και τρία περίπου χρόνια το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, βολεύει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διαιωνίζεται και να σέρνεται μια τόσο σοβαρή υπόθεση εκμεταλλευόμενη πολιτικά το θέμα.
Η ουσία όμως και απόδοση ευθυνών δεν ενδιαφέρουν, άλλωστε είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούμε όλοι (ΕΣΥ και Πανεπιστημιακοί). Θέλουμε να διαμηνύσουμε προς την κοινή γνώμη να μην παρασύρεται από επικοινωνιακά τερτίπια και αυθαίρετες αποφάσεις των Διοικούντων, να έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς του ΕΣΥ και να τονίσουμε ότι για να ξεκινήσει και να φθάσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ που βρίσκεται σήμερα οφείλεται κατά μείζονα λόγω στους γιατρούς του ΕΣΥ.
Όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ με τις γνώσεις τους και την εργατικότητά τους, αφοσιωμένοι στις αρχές και αξίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας έβαλαν πλάτη, έστησαν το Νοσοκομείο στα πόδια του και βρήκε το βηματισμό του. Ας μην πυροβολούμε λοιπόν τους γιατρούς του ΕΣΥ και ας μην τους απαξιώνουμε. Η δικαιοσύνη θα λάμψει!» καταλήγει ο γιατρός.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass