Επιστημονικό συνέδριο για τον ουροποιογεννητικό καρκίνο

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2013 18:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:16
 
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερευνητικής Εταιρείας Ουρογεννητικής Ογκολογίας με θέμα «Ουροποιογεννητικός Καρκίνος – Σαρκώματα – Νευροενδοκρινείς Όγκοι», θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας με την Συνεργασία της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής, Ουρολογικής και Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με διεθνείς συμμετοχές. Τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής Χρήστος Παπανδρέου. Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 το απόγευμα στην συνεδριακή αίθουσα «ΟΛΥΜΠΟΣ» του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ, θα συνεχιστεί το Σάββατο και θα τελειώσει την Κυριακή το μεσημέρι.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στη θεραπεία του οστεοσαρκώματος και στη θεραπεία των σαρκωμάτων μαλακών μορίων. Σύγχρονες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των στρωματικών όγκων – ΝΕΤ. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον Ουροποιητικό Καρκίνο. Νεότερες προσεγγίσεις στη θεραπεία των όγκων βλαστικών κυττάρων. Σύγχρονη αντιμετώπιση στον Ουροθηλιακό Kαρκίνο. Σύγχρονη αντιμετώπιση αρχικών και προχωρημένων σταδίων Καρκίνου Προστάτη.  
Επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου θα είναι διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες και από το εξωτερικό θα συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας – Αντικαρκινικού Κέντρου M.D. Anderson, Dr. L. Pisters ο οποίος όπως και κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεος και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά χημειοθεραπεία), μαζί με τον αναπλ. Καθηγητή Ουρολογίας Βασίλειο Τζώρτζη.
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «η ιατρική και κοινωνική προσφορά αυτού του συνεδρίου είναι ανεκτίμητη καθώς αφ’ ενός συνιστά πραγματική ίαση για τους νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και αφ΄ ετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθιστώντας το Π.Γ.Ν.Λ. κέντρο πανελλαδικής αναφοράς τέτοιων χειρουργείων ιάσεως».          
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass