Στο Κέντρο Υγείας Αγιάς κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 17:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:44

Το Κέντρο Υγείας της Αγιάς επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τη βουλευτή Λάρισας Ηρώ Διώτη, τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Αγιάς Χρήστο Καββαδία και τα μέλη της ΟΜ Αγιάς Βίκυ Τολιάτου και Γιάννη Πουρέγκα. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με εργαζομένους στο Κ.Υ. καθώς και πολίτες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Μεταξύ άλλων, από το ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε:

«Ακόμη και η ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αγιάς δεν ξέφυγε από τον “κανόνα” των εκατοντάδων ανασφάλιστων πολιτών. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε σήμερα, το ποσοστό των ανασφάλιστων πολιτών, λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΓΑ, έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε το θέμα της μη κάλυψης θέσης οδοντιάτρου, ενώ και ο μοναδικός παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αγιάς υποχρεώνεται να καλύπτει μια φορά την εβδομάδα και το Κ.Υ. Φαρσάλων, ενώ καλύπτει και τις εφημεριακές ανάγκες του Γ.Ν. Λάρισας. Το δε πλήρωμα των ασθενοφόρων είναι αποδεκατισμένο και μετά βίας είναι σε θέση να καλύψει μία βάρδια καθημερινά (8 ώρες).

Όλα τα παραπάνω, φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται και στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και μόνο η οργανωμένη, μαζική αντίσταση εργαζομένων και κοινωνίας μπορεί να τις ανατρέψει. Υπάρχει περισσότερο ανάγκη σήμερα, στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, να συγκροτηθεί από τον ίδιο τον κόσμο ένα μέτωπο υπεράσπισης και έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα πιο αδύναμα στρώματα.

Επείγουσα πολιτική προτεραιότητα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού και η καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας – ντόπιων και αλλοδαπών – στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση, ενώ δεσμευόμαστε από τώρα για την αποκατάσταση και πλήρη διασφάλιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ανάπτυξη ενός δημοσίου συστήματος υγείας προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια».

Μετά το Κ.Υ., το κλιμάκιο έκανε περιοδεία και στη Λαϊκή Αγορά της Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass