Συνάντηση εργαζομένων ΕΟΠΥΥ με τη βουλευτή Ηρ. Διώτη

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2013 21:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:47

Τα σχέδια αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ που επεξεργάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και, εάν εφαρμοστούν «θα οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση του Οργανισμού, θα τον μετατρέψουν αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και θα απαλείψουν πλήρως τον κοινωνικό του χαρακτήρα» απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε με μέλη του Δ.Σ. και την πρόεδρο του Συλλόγου Υγειονομικών και Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Λάρισας Στέλλα Σαμαρά, καθώς και το μέλος της ΠΟΕ ΕΟΠΥΥ Κώστα Νινίκα, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι, η πιθανή έγκριση του σχεδίου σηματοδοτεί την οριστική διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης υγείας στην χώρα με την εκχώρησή του σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και απολύσεις γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι πάγια θέση και πρωταρχικός μας στόχος η πλήρης υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού –ήδη 3 εκατ. κατά δήλωση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού- και η καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας – ντόπιων και αλλοδαπών – στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής.

«Είναι προφανές ότι όλα όσα απεργάζονται η ηγεσία του Υπ. Υγείας και η συγκυβέρνηση, έχουν αποκλειστικό και μόνο στόχο την εξοικονόμηση εσόδων και όχι την καλυτέρευση των υγειονομικών παροχών προς τους πολίτες. Οι πολιτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να αλλάξουμε προτεραιότητες. Με κύριο στόχο το δημοσιονομικό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Υγείας, που είναι δικαιωματική κοινωνική ανάγκη».

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να "κάνουν κοινωνό του προβλήματος το σύνολο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα δυναμικό μέτωπο αντίστασης σε κυβερνητικές επιλογές που μόνο στόχο έχουν την πλήρη αποδιάρθρωση του δημοσίου συστήματος υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, με ταυτόχρονη παράδοσή τους σε χέρια ιδιωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κοινωνικό σύνολο".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass