ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ ΝΑ «ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

«Διοικητικό χάος» στο «ακέφαλο» Γενικό Νοσοκομείο

* Με «εντέλλεσθε» προς τον… παυθέντα διευθυντή η υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:22
 
«Διοικητικό χάος» στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκάλεσε προχθεσινή απόφαση του διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων Λάρισας Ηλία Σκυλλάκου να παύσει από τα καθήκοντά τους, τόσο τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ Χαρ. Αποστολίδη όσο και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ, Παρασκευή Μπέη.
Η απόφαση Σκυλλάκου για το ΓΝΛ, που εδώ και καιρό δεν διαθέτει αναπληρωτή διοικητή μετά την τοποθέτηση του Κ. Καραμπάτσα στο ΓΝ Βόλου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες, επισημαίνοντας το «διοικητικό κενό» ζήτησαν οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Η εξέλιξη είναι γνωστή στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, που επισήμως δεν έχει αντιδράσει, επικυρώνοντας ή μη την απόφαση Σκυλλάκου, όταν η τοποθέτηση νέου διοικητικού διευθυντή απαιτεί ικανό χρονικό διάστημα (επιλογή, δημοσίευση απόφασης στο ΦΕΚ κ.λπ).
Γεγονός που εντείνει τα ερωτήματα για τους «πραγματικούς» λόγους που οδήγησαν τον κ. Σκυλλάκο να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, πολύ δε περισσότερο αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους διοικητές των νοσοκομείων.
Εργαζόμενοι στο ΓΝΛ εκτιμούν πως η απόφαση του κ. Σκυλλάκου «στοχεύει» στο να τοποθετηθεί διευθυντής στη Διοικητική Υπηρεσία, άνθρωπος της επιλογής του αλλά χθες, αποδείχθηκε πως η απόφαση ελήφθη πρόχειρα, καθώς δεν έχει προβλεφθεί διάδοχη κατάσταση όποια και αν είναι αυτή.
Όπως συνέβη με τη μισθοδοσία του προσωπικού, αφού χθες έπρεπε να αποσταλούν υπογεγραμμένες οι καταστάσεις μισθοδοσίας κάτι που δεν μπορούσε να πράξει (σ.σ. υπογράψει) ο υποδιευθυντής της Διοικητικής Υπηρεσίας αλλά ούτε και ο κ. Αποστολίδης αφού παύθηκε από την περασμένη Τρίτη.
Έτσι μπροστά στο ενδεχόμενο να μην υπογραφούν οι καταστάσεις μισθοδοσίας και το θέμα να προσλάβει άλλες διαστάσεις, ο κ. Σκυλλάκος σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έδωσε χθες εντολή στον… παυθέντα κ. Αποστολίδη να υπογράψει τη μισθοδοσία.
Η απόφαση προκάλεσε και την αντίδραση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ Απόστολου Κομνού ο οποίος με επιστολή του στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζ. Μακρή, ζητά «ως εκ του νόμου υπεύθυνο για την τοποθέτηση προϊσταμένων Διευθύνσεων των νοσοκομείων» να «αναστείλει» την απόφαση Σκυλλάκου έως ότου τοποθετηθεί νέα διοίκηση στο ΓΝΛ.
Μάλιστα ο κ. Κομνός, στην ίδια επιστολή, πέραν της «ηθικής διάστασης» της επίμαχης απόφασης σημειώνει την «κρίσιμη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται το «ακέφαλο ΓΝΛ» λόγω του «πιεστικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της ένταξης όλου του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ».
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η απόφαση του κ. Σκυλλάκου, βασίζεται στο σκεπτικό πως, προϊστάμενος στη Διεύθυνση Διοικητικού θα πρέπει να είναι υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικών – Λογιστικής και πως, προϊστάμενη στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής θα πρέπει να είναι υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής.
Σκεπτικό, που δεν «πείθει» τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου οι οποίοι απορούν με την εξέλιξη, με δεδομένο ότι τόσο ο κ. Αποστολίδης όσο και η κ. Μπέη είχαν τοποθετηθεί στις επίμαχες θέσεις από το 2010, ενώ από το 2011 οπότε και ενοποιήθηκαν διοικητικά τα δυο νοσοκομεία με κοινό διοικητή τον κ. Σκυλλάκο, τα δυο στελέχη, του είναι γνωστά από τριετίας τουλάχιστον.
Οι εργαζόμενοι στο ΓΝΛ εκτιμούν επίσης ότι η απόφαση του κ. Σκυλλάκου, έχει ηθικές διαστάσεις και πως δεν συνδέεται «με τις πραγματικές διοικητικές ικανότητες των δυο παυθέντων» αλλά φαίνεται να συμπίπτει «χρονικά» με τις σχεδιαζόμενες από το υπ. Υγείας αλλαγές, στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του ΠΝΛ, ο κ. Αποστολίδης και η κ. Μπέη, παύονται από τα καθήκοντα, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ και, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ, αντίστοιχα.
Παράλληλα τοποθετούνται, ο μεν κ. Αποστολίδης στη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικού και η δε κ. Μπέη, στη θέση αναπληρώτριας προϊσταμένης 2ου Νοσηλευτικού Χειρουργικού Τομέα.
Σημειώνεται πως έχει προηγηθεί άλλη απόφαση του ΔΣ του ΠΝΛ με την οποία ορίζονται τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου τα οποία θα επιλέξουν τους νέους διευθυντές.
5η ΥΠΕ
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, με τη μισθοδοσία του προσωπικού του ΓΝΛ, αναμένεται πλέον η στάση που θα τηρήσει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, τόσο ως προς την επικύρωση ή όχι της απόφασης Σκυλλάκου όσο και ως προς την κάλυψη του διοικητικού κενού, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass