Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΠΝΛ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2013 15:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:32

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διεκδικώντας την εξόφληση δεδουλευμένων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση του ΠΝΛ και της 5ης ΥΠΕ για «εμπαιγμό και κοροϊδία».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΝΛ «το Υπ. Υγείας και η Διοίκηση του ΠΓΝΛ και της 5ης ΥΠΕ εδώ και τρεις μήνες  μεταθέτουν διαρκώς την ημερομηνία της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών, μάλιστα σε μία περίοδο που το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνεται.

Χρόνια τώρα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΛ φαίνεται να αντιμετωπίζονται με την πιο επιεική έννοια με προχειρότητα και αδιαφορία όσο αφορά τουλάχιστον την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο της κρίσης αλλά  και πολλών άλλων αιτίων με κυριότερη την αδιαφορία των αρμοδίων γραφείων του Υπουργείου που έχουν την ευθύνη για την κατανομή των κονδυλίων των νυχτερινών, αργιών, εξαιρέσιμων και υπερωριών.

Η τακτική αυτή γνωστή εδώ και χρόνια τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και σε άλλα αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα απέναντι στο προσωπικό που  δουλεύει σε κυκλικό ωράριο, αργίες, Σαββατοκύριακα.

Με το πρόσχημα ότι «φταίει τη μια το ελεγκτικό συνέδριο, την άλλη η νέα διαδικασία πληρωμής των υπερωριών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), ….. υπάρχει πρόβλημα με τους κωδικούς που θα πρέπει να πιστωθούν τα ποσά,….» και άλλα τέτοια στερούν από τους εργαζόμενους τις νόμιμες δεδουλευμένες αμοιβές τους. Ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί τις οφειλές του Μαρτίου και Μαΐου με κίνδυνο να χαθούν όπως έχει γίνει στο παρελθόν για απλήρωτες υπερωρίες.

Διαμηνύουμε στην Διοίκηση ότι δεν πάει άλλο. Φτάνει πια η κοροϊδία. Το φιλότιμο των συναδέλφων δεν μπορεί να γίνεται εκμετάλλευση από την εκάστοτε διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Συνάδελφοι δουλεύουν απλήρωτοι. Η αγανάκτηση μας έχει ξεπεράσει τα όρια.

 Το Δ.Σ του σωματείου μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτή γενική Συνέλευση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 12:45μμ. Εκεί θα αποφασιστεί η περαιτέρω αγωνιστική μορφή διεκδίκησης των δεδουλευμένων» καταλήγει το Σωματείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass