Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ 22 ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Εξώδικο ΟΕΝΓΕ στον υπουργό Υγείας

Δημοσίευση: 06 Νοε 2013 21:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:44

Εξώδικο απέστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), στον υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, για το γνωστό θέμα με την πειθαρχική υπόθεση των 22 γιατρών του πανεπιστημιακού, που ετέθησαν σε αργία, ζητώντας να ανακληθούν οι διαπιστωτικές πράξεις. Το εξώδικο, που είναι πολυσέλιδο, καταλήγει στα εξής:  

«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την σκόπιμη, κατά την άποψή μας, καθυστέρηση οριστικής επίλυσης της ως άνω πειθαρχικής υπόθεσης και την εμμονή σας για την διατήρηση του δυσμενούς διοικητικού μέτρου της αυτοδίκαιης θέσης των ως άνω Ιατρών Ε.Σ.Υ. σε αργία, εφόσον δεν συντρέχουν καν οι προϋποθέσεις διατήρησής της.

Σας καλούμε, αναλογιζόμενος τις συνέπειες της εμμονής σας, να ανακαλέσετε τις Διαπιστωτικές Πράξεις θέσης σε αυτοδίκαιη αργία των ως άνω ιατρών Ε.Σ.Υ., εφόσον με την ως άνω Απόφασή του το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αποδόμησε πλήρως την αλήστου μνήμης και κυριολεκτικά ανυπόστατη Έκθεση Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. και επί της οποίας βρήκαν «έρεισμα» οι Διαπιστωτικές Πράξεις, τις οποίες εκδώσατε με περισσή επιμέλεια και ταχύτητα φωτός, άλλως,

Σας δηλώνουμε απερίφραστα και άνω ετέρου, ότι θα προσφύγουμε, πλέον, με μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου η υπόθεση, η οποία έχει σημαντική ποινική διάσταση, να αχθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, για να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθούν, επιτέλους, οι πραγματικοί ένοχοι και υποκινητές της θλιβερής ως άνω υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν».