Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο Παθολογίας Κεντρικής Ελλάδος

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2013 16:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:06

Με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που με τις εισηγήσεις τους θα αναφερθούν σε νεότερα κλινικά δεδομένα,  ξεκινούν αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Λάρισα, οι τριήμερες εργασίες του 5oυ Συνεδρίου Παθολογίας Κεντρικής Ελλάδος.

Το συνέδριο διοργανώνει το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας - Ηπατολογίας, η Παθολογική Κλινική και το ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας και της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος.

Στόχος του συνεδρίου, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Λάρισας Γεώργιος Νταλέκος «είναι να αναπτυχθούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για πλήθος ασθενειών που αντιμετωπίζει στην καθημερινή ιατρική πρακτική ο παθολόγος αλλά και ο ιατρός με ειδικότητα που ανήκει στον ευρύτερο τομέα της παθολογίας.

Για το σκοπό αυτό, διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα».

Οι εργασίες του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, θα ξεκινήσουν στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου με προφορικές ανακοινώσεις και διαλέξεις για να ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με θέμα «κληρονομικό αγγειοοίδημα».  Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο κ. Νταλέκος αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Υφαντόπουλος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «προς μια ασθενοκεντρική θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων». Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν στις 8.30 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου.