Συνέδριο αθλητικών κακώσεων

Δημοσίευση: 01 Απρ 2013 15:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:14

Οι σημαντικότερες σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στους τομείς της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και της Ιατρικής των σπορ και των εφαρμογών τους,  πρόκειται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου έως και το Σάββατο 6 Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο συνέδριο αναμένονται αρκετοί διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με αξιοσημείωτη τη συμμετοχή του καθηγητή Freddie Fu (ΗΠΑ) o oποίος είναι πρωτοπόρος στην Iατρική των Σπορ και και κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στην Ορθοπαιδική  Χειρουργική των Αθλητικών Κακώσεων. Σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό επίσης είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Αθλητικών Κακώσεων Γόνατος και Αρθροσκόπησης (ESSKA) Καθηγητής J. Esprequeira –Mendes, οι καθηγητές Μ. Brittberg, R. Siebold και Α. Castagna.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Λάρισας (Μεζούρλο) στις 19.30 το απόγευμα αύριο Τετάρτη ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Την τελετή θα προλογίσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μ. Χαντές και θα μιλήσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ι. Μεσσήνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας καθηγητής  Κ. Μαλίζος και ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με Αναπηρία Σ. Παλτσανιτίδης .

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου σχεδιάστηκε με γνώμονα την ενημέρωση και την άρτια εκπαίδευση των νέων Ορθροπαιδικών. Για τον λόγο αυτό,  στο πλαίσιο του Συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί πρακτική άσκηση  σε πτωματικά παρασκευάσματα αλλά και παρακολούθηση ζωντανού χειρουργείου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα βραβευθεί η καλύτερη εργασία η οποία και θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, στο επόμενο 16ο Συνέδριο της ESSKA. Οι εργασίες που θα διακριθούν θα δημοσιευθούν στο περιοδικό Knee Surgery Sports Traumatology and Arthroscopy (KSSTA).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass