ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ κ. Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Euromedica»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 21:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:17

 

  Η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στις κλινικές του ομίλου «EUROMEDICA» είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας και Πρόνοιας ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης επισημαίνοντας: «Ο Όμιλος Euromedica πανελλαδικά τα τελευταία δύο χρόνια καθυστερεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συστηματικά καταβάλλοντας κάποια έναντι. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα από τον Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι στις κλινικές του ομίλου σε όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια, Λάρισα, Αθήνα) έχουν δώσει μάχες ενάντια στις μειώσεις των μισθών και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,  έχουν διεκδικήσει με πολύμορφους αγώνες την καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς ωστόσο καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της εργοδοσίας. Αντίθετα απαιτεί υπογραφή ατομικών συμβάσεων με επιπλέον μείωση 15%. Επιπλέον δεν δίστασε ακόμα και να απολύσει, τον περασμένο Ιούλη, εργαζόμενη, μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία στην Αθήνα, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα, που οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Όμιλο, σπρώχνονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ παράλληλα προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν και να τους εκβιάσουν, τα κέρδη του ομίλου για το πρώτο 9μηνο του 2012 είχαν αύξηση 24,4% συγκριτικά με το 2011 (176 εκατ. ευρώ).

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στον όμιλο «EUROMEDICA» και να διασφαλιστεί η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών, και τα πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass