5η ΥΠΕ: «Ομάδα κρούσης» ανά νοσοκομείο

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 21:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20

Στην τελική ευθεία για το ΕΣΠΑ με σύσταση ειδικής ομάδας ανά νοσοκομείο βρίσκεται η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ «εκτός από την Task Force για την προώθηση των έργων ΕΣΠΑ, η 5η ΥΠΕ προτείνει στους Διοικητές των Νοσοκομείων την σύσταση ειδικής ομάδας από Νοσοκομείο – αποκλειστικά υπεύθυνης για το ΕΣΠΑ – με επικεφαλής τον διοικητή του κάθε νοσοκομείου.

Αναλυτικότερα η πρόταση έχει ως εξής: Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους πλέον πόρους. Την ασφυκτική πίεση των χρονικών περιθωρίων για την κατάθεση προτάσεων προς ένταξη, και τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, η 5η Υ.Πε, προτείνει τη σύσταση μιας ομάδας ανά Νοσοκομείο της Περιφέρειας αποκλειστικά υπεύθυνης για το ΕΣΠΑ, υπό την ηγεσία του εκάστοτε διοικητή, αποτελούμενη από : Ένα στέλεχος υπεύθυνο για την ωρίμανση των φακέλων έργων. Ένα στέλεχος του Γραφείου Προμηθειών. Το στέλεχος αυτό θα είναι υπεύθυνο, από τη στιγμή της ένταξης της πράξης (έργου) για την έγκαιρη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και όλων των ενδιάμεσων βημάτων ως και την υπογραφή της σύμβασης.

Ένα στέλεχος από το Λογιστήριο, υπεύθυνο για την εκκαθάριση της δαπάνης και ένα στέλεχος υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πράξης, μετά την ένταξή της.  Σκοπός της παραπάνω ομάδας  είναι η αποκλειστική ενασχόληση με τα έργα ΕΣΠΑ (τεχνικά, προμήθειες) ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη υλοποίησή τους και η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Στην περίπτωση που η δημιουργία της παραπάνω ομάδας δεν είναι δυνατή σε κάποιο νοσοκομείο λόγω έλλειψης ανθρώπινων πόρων, προτείνουμε την ενασχόληση συγκεκριμένων υπαλλήλων ανά τα τμήματα (προμήθειες, λογιστήριο) με την προοπτική ότι σε περίπτωση έργου Ε.Σ.Π.Α., οι υπάλληλοι αυτοί να αποδεσμεύονται από τα καθημερινά τους καθήκοντα και να θέτουν σε προτεραιότητα τα στάδια του έργου Ε.Σ.Π.Α..

Επιπρόσθετα οι παραπάνω ειδικές ομάδες μπορούν να υπολογίζουν στην έμπρακτη βοήθεια της Συντονιστικής Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων ΕΣΠΑ της 5ης ΥΠΕ και της αρμόδιας ομάδας εργασίας για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και για την επιτάχυνση της προόδου των έργων. Το προτεινόμενο πλαίσιο δράσης αποσκοπεί στην απλούστευση, στην επιτάχυνση και  στην διευκόλυνση της καθημερινής εργασίας, καθώς και στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών στα έργα ΕΣΠΑ.  Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ενδυναμωθεί μακροπρόθεσμα και ο επενδυτικός χαρακτήρας των Μονάδων Υγείας με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα μπαίνουν οι βάσεις για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό για την προγραμματική περίοδο 2014-2020» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass