Συμπόσιο Πυρηνικής Καρδιολογίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 16:17

Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο Πυρηνικής Καρδιολογίας διοργανώνεται στην Ιατρική Λάρισας, στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Οπως σημειώνει, εκ μέρους των διοργανωτών, ο αναπληρωτής Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Παν. Γεωργούλιας «από τις πρώτες μελέτες της ραδιοϊσοτοπικής κοιλιογραφίας και του σπινθηρογραφήματος με θάλλιο-201, οι διαγνωστικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής στην Καρδιολογία έχουν σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη. Μια σειρά από ραδιοφάρμακα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την αιμάτωση, τον μεταβολισμό και την νεύρωση του μυοκαρδίου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο της Πυρηνικής Καρδιολογίας με την ανάπτυξη εξειδικευμένων (SPECT) και υβριδικών (SPECT/CT) απεικονιστικών συστημάτων, καθώς και σύγχρονων προγραμμάτων λογισμικoύ.

Η ραγδαία εξάπλωση της ποζιτρονιακής camera (PET/CT) κατά τον 21ο αιώνα, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα ραδιοφάρμακα, ανοίγει νέους δρόμους στην μοριακή σπινθηρογραφική απεικόνιση του μυοκαρδίου, λόγω των μοναδικών πληροφοριών που παρέχει με την επισήμανση μεταβολιτών και με την ασύγκριτη δυνατότητα ποσοτικών αναλύσεων».

Το διήμερο «Συμπόσιο Πυρηνικής Καρδιολογίας» απευθύνεται στους Πυρηνικούς Ιατρούς, Καρδιολόγους, Ακτινολόγους, Ακτινοφυσικούς και άλλους συνεργαζόμενους επιστήμονες, για την ενημέρωσή τους στις σημαντικές κλινικές εφαρμογές και τις σύγχρονες εξελίξεις της Πυρηνικής Ιατρικής στο ευρύτατο πεδίο των καρδιολογικών παθήσεων.

Ιδιαίτερες αναφορές θα γίνουν στην σπινθηρογραφική και μη-ραδιοϊσοτοπική απεικόνιση στην καρδιακή ανεπάρκεια, στις νεότερες κλινικές μελέτες στην Πυρηνική Καρδιολογία, στις τεχνολογικές εξελίξεις και στα καινοτόμα ραδιοφάρμακα που δοκιμάζονται ή εισάγονται στην κλινική πράξη.

Στο εκπαιδευτικό - επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται με την αιγίδα, του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της European Association of Nuclear Medicine και, της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Λάρισας (Μεζούρλο) και η επίσημη έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass