Αναγόρευση πανεπιστημιακών σε επίτιμους διδάκτορες της Ιατρικής

Δημοσίευση: 09 Νοε 2015 13:49

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση των Salvatore Di Mauro και Λουδοβίκου Κάππου σε επίτιμους διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Salvatore DiΜauro είναι Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το ερευνητικό και κλινικό του έργο τον έχουν καθιερώσει σαν πατέρα των μεταβολικών μυοπαθειών και των μιτοχονδριακώνεγκεφαλομυοπαθειών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Α. Παπαδημητρίου. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κ. Ι. Στεφανίδης θα αναγνώσει την Εισήγηση, το Ψήφισμα, την Αναγόρευση και το Διδακτορικό Δίπλωμα. Θα ακολουθήσει η περιένδυση του Καθηγητή κ. DiMauro με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος, καθώς και ομιλία του με θέμα: «Fromthebedsidetothebench: a 46-yearpilgrimagetothelandofHippocrates».

Τέλος, μουσικό διάλειμμα με έργα για φλάουτο και κιθάρα από τους μουσικούς κ. ΣάντραΑποστολοπούλου και κ. Σπύρο Καβαλλιεράτο θα ολοκληρώσει το α’ μέρος.

Ο κ. Λουδοβίκος Κάππος είναι ελληνικής καταγωγής και είναι Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Βασιλείας στην Ελβετία. Το ερευνητικό και κλινικό του έργο τον έχουν καθιερώσει πρωτοπόρο στη θεραπευτική της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και των απομυελινωτικών νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Τον τιμώμενο θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Γ. Χατζηγεωργίου. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κ. Ι. Στεφανίδης θα αναγνώσει την Εισήγηση, το Ψήφισμα, την Αναγόρευση και το Διδακτορικό Δίπλωμα. Θα ακολουθήσει η περιένδυση του κ. Λ. Κάππου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος, καθώς και ομιλία του με θέμα: «Πόσο αποτελεσματικά επηρεάζουν οι θεραπείες την εκφυλιστική παθογένεια της Πολλαπλής Σκλήρυνσης;».

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass